Jeseníky přinesly týmu Duck Racing radosti i strasti

Na šternberské soutěži Rally Jeseníky se každoročně láme chleba v bojích o rallysprintový titul.

Na šternberské soutěži Rally Jeseníky se každoročně láme chleba v bojích o rallysprintový titul. Pražský tým Duck Racing vstupoval do tradiční podzimní soutěže s cílem strhnout bodovou převahu v boji o titul na svou stranu, ale nakonec bylo všechno jinak…

„Na Jeseníky jsem jel s tím, že jsem tam chtěl vyhrát a díky tomu zabojovat o titul. Jenže já chtěl vyhrát už na první rychlostní zkoušce. Myslím, že jsme jeli docela rychle, ale zhruba po třech kilometrech jsem se v jednom retardéru opřel o balík a schytalo to přední kolo. Od té doby mi auto tancovalo ze strany na stranu, což jak se nakonec ukázalo, bylo způsobeno prasklým ložiskem na poloose,“ popisuje nešťastné první kilometry šternberské rally Lumír Firla.

To byla pro orlovského jezdce a jeho kopilota Zdeňka Jůrku studená sprcha. Lumír Firla však nemá ve zvyku vzdávat se.

„Dojeli jsme do cíle první rychlostky a tam jsme se rozhodli, že zkusíme i Ecce Homo a pak se rozhodneme co dál. S vypjetím všech sil jsme dokončili druhou erzetu a dostali jsme se do tankovací zóny. Chtěli jsme pokračovat dál, ale když to kluci zvedli, byla na tom kole velká vůle. Vzhledem k tomu, že do servisu chyběly ještě dvě rychlostní zkoušky, navíc celkem daleko, tak by byl přílišný risk pokračovat. Je to škoda, že to dopadlo zrovna takto. Nevěřím totiž, že by zrovna po takovém malém kontaktu prasklo ložisko. Možná tam byla nějaká únava materiálu, ale teď už je to jedno. Stále ale máme o co bojovat,“ dodal velmi motivovaný Firla, který na poslední soutěži sezony ve Vsetíně bude bojovat o druhé místo ve třídě 3.

Ve Šternberku nechyběl ani závodící šéf týmu Petr Kačírek, kterému se povedlo zaznamenat nejlepší výkon sezony.

„Musím říct, že je škoda to, co se stalo Lumírovi. Věřil jsem, že to tentokrát vyjde a Lumír bude moci bojovat o titul až do poslední soutěže. Stalo se, ale Lumír je z těch, co se nevzdávají, takže doufám, že ve Vsetíně vyjde to druhé místo. Já jsem se jel do Šternberka projet, hlavně si to užít. Tentokrát jsem těžil z problémů soupeřů a tak se mi podařilo dojet na čtvrtém místě, což je můj nejlepší letošní výsledek. Líbily se mi i rychlostní zkoušky a Ecce Homo, to byla taková nostalgie. Tam jsem totiž startoval před dvaceti lety s pohárovou Fiestou, kdy jsem vlastně začínal se závody,“ popsal svoje pocity z Rally Jeseníky Petr Kačírek.

Za necelý měsíc pak čeká tým Duck Racing poslední rallysprint sezony, který se uskuteční ve Vsetíně.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!