V italských horách jsme se neztratili

Voldřich Motorsport se po téměř tříměsíční přestávce vrací k závodění.

Voldřich Motorsport v druhé polovině léta vůbec nelenil. Šumavský tým se rozhodl absolvovat domácí Rally Agropa Pačejov, kterou chtěl pojmout také jako test po delší době závodnického půstu. Kvůli zaneprázdněnosti Jana Mikulíka obsadil sedačku spolujezdce zkušený Jakub Kotál, jenž startoval například také v mistrovství světa po boku Martina Semeráda či Martina Hudce. Optimistické plány Jakuba Voldřicha bohužel ale zhatila technika již na druhé rychlostní zkoušce. "Bohužel na Pačejově nás zradil motor a museli jsme již z kraje soutěže odstoupit," smutně o domácí soutěži mluvil Jakub Voldřich.

Následně absolvoval další soutěž v rámci Mitropa Rally Cupu, kterého se letos tým zúčastňuje. Jednalo se o Rally del Friuli Venezia Giulia známou spíše pod názvem Rally Alpi Orientalli, která se odehrává s centrem v městě Cividale del Friuli jen několik kilometrů od Udine v malebném prostředí na severu Itálie. Na sedadle spolujezdce startoval stejně jako v Pačejově Jakub Kotál. "Po Pačejově jsme měli jen krátkou dobu na opravu celkem rozsáhlých škod, ale naštěstí se při vší píli podařilo auto připravit," líčil stres před soutěží vacovský jezdec. "Byl to ale jednoznačně nejlepší závod a to ve všech ohledech. Tratě RZ byly neuvěřitelně namotané v horách, kde se jelo neustále ze zatáčky do zatáčky. Za úspěch se dalo považovat už jen samotné dojetí do cíle. Nakonec se nám povedl i bravurní výsledek, ze kterého máme obrovskou radost."


Foto: Lukáš Chum

Voldřich Motorsport v Itálii vyhrál třídu N3, vyhrál zároveň svou třídu v Mitropa Rally Cupu a obsadil celkové páté místo v absolutní klasifikaci tohoto německého šampionátu.

Přihodila se tam ale i jedna nezapomenutelná kuriozita. Jaká? To nám prozradí sám Jakub Voldřich. "Při trénování jsme se dali do řeči s italským mistrem Umbertem Scandolou, který nám jako jediný mluvící anglicky poradil, kudy je namotaná úvodní rychlostní zkouška skrz město. Byl velmi ochotný a spolu se svým spolujezdcem Guido D'Amorem s námi celou rychlostní zkoušku prošel. Na rozloučenou nám oba popřáli mnoho štěstí. V sobotu ráno, když jsme šli pro auto do UPčka, tak jsme našli za stěračem kousek papíru, na kterém byl vzkaz spolu s přáním mnoha štěstí a podpisy výše zmíněné posádky. Nedokážete si představit, jak nás to v tu chvíli potěšilo a dodalo ještě mnohem více chuti závodit. Na cílové rampě nám při předávání pohárů ještě i zatleskali."


Foto: Lukáš Chum

Další soutěží, které se šumavský tým zúčastní bude již tento víkend Rally Citta di Bassano na severu Itálie . "Skvělým výsledkem na Alpi Orientalli se nám povedlo na rychlo si zajistit start na další soutěži v kalendáři Mitropy – Rally Citta di Bassano, kde se budeme snažit navázat na náš skvělý výsledek z předchozího závodu a především se posunout co nejvýše v hodnocení juniorů v Mitropě. Zatím držíme o pár bodíků výborné třetí místo," říká Jakub Voldřich před odjezdem na Bassano. Na sedadlo spolujezdce se vrací Jan Mikulík. Držte nám palce!

Komentářů celkem: 2
24. 9. 2014 19:181
0 0
Kubo, pojedeš Mitropu i příští rok?
27. 9. 2014 18:502
0 0
Velká gratulace. V Udine je úspěch už dojet do cíle. Pro mě jedna z nejtěžších soutěží. A Bassano je nádherné
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!