28. 9. 2014 15:19 − 2193× − 0

Piet van Hoof holandským šampiónem

Jak se zdá, posledním holandským mistrem za volantem speciálu WRC se vloni stal Bob de Jong.

Jak se zdá, posledním holandským mistrem za volantem speciálu WRC se vloni stal Bob de Jong. Pilot Mitsubishi Lancer WRC05 sice i letos na domácí tratě občas zavítá, ale body sbírají jiní. Dvě ze tří bodovaných pódiových příček v úvodní Tank S Rally domácím borcům vyfoukli sousední Belgičané. Následně už se ale začali prosazovat Holanďané a nejlépe si z nich počínal Piet van Hoof. Čtyřikrát triumfoval za volantem Mitsubishi Lancer EVO X a v poslední soutěži, kterou byla o předešlém víkendu Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally, se znovu představil se svým dřívějším vozem. Diváci se tak mohli na kombinovaných asfalto-šotolinových tratích znovu pokochat pohledem na dnes už historické Mitsubishi Lancer EVO IV. S ním si van Hoof dojel pro čtvrté místo a na cílové rampě mohl začít oslavovat zisk letošního titulu v holandském mistrovství.

Pilotům speciálů nejvyšší kategorie letos alespoň jedna výsost zůstala, i nadále spolu bojují v jednotlivých soutěžích o absolutní vítězství. Červnovou ELE Rally opanoval de Jong a s cílem konečně tam vyhrát dorazil na start své domácí GTC Rally. Cestu za triumfem mu až do sedmého testu pořádně komplikoval Edwin Schilt. Následně se ovšem u jeho Subaru Impreza WRC S14 porouchal motor a atraktivní duel o vítězství předčasně skončil. V okolí Etten-Leur se tak poprvé v kariéře z vítězství radoval pilot Mitsubishi Lancer WRC05. Po prázdninové přestávce mistrovství pokračovalo na tratích Hellendoorn Rally a ani tam se nezadařilo Schiltovi, který musel znovu předčasně odstoupit. V boji o vítězství tak zůstala dvojice Fordů Fiesta WRC. Po zrušení čtyř pátečních testů kvůli příliš husté mlze odstartoval nejrychleji Dennis Kuipers a postupně začal Bernhardu ten Brinkemu ujíždět. Kuipers se zde připravoval na svůj další světový start v Alsasku a svému soupeři nakonec nadělil celou minutu.

Stav šampionátu:1. van Hoof 590, 2. van Ballegooijen 440, 3. Koenderink 435, 4. Toprek 275, 5. Brouwer 260, 6. Heijstek 235

Výsledky podniků zařazených do holandského mistrovství naleznete na ewrc-results.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!