Speciály Hyundai prověří francouzský asfalt

Ve své premiérové sezóně se Hyundai Shell World Rally tým připravuje na druhý a poslední podnik na asfaltovém povrchu.

Ve své premiérové sezóně v seriálu WRC se Hyundai Shell World Rally tým připravuje na druhý a poslední podnik na asfaltovém povrchu. Rallye de France-Asace startuje tento víkend. Po návratu z Austrálie se tým tentokrát stěhuje pouhých 250 km od své základny v německém Alzenau. Na tratě v okolí francouzského Štrasburku nasadí Hyundai stejné tři posádky, které zajistily pro tým historické první a druhé místo v srpnové německé rally.

Za volant speciálu Hyundai i20 WRC zasednou opět Thierry Neuville se spolujezdcem Nicolasem Gilsoulem, Dani Sordo s Marcem Martím a Bryan Bouffier s Xavierem Panserim. Jezdce čeká celkem osmnáct rychlostních zkoušek, které je zavedou do regionů Bas-Rhin, Haut-Rhin a Vosges s úzkými, točitými horskými pasážemi a rychlými lesními cestami a které maximálně prověří schopnosti jezdců. Velkou roli bude hrát správná volba pneumatik, jelikož počasí je v této době nepředvídatelné a je zde velká pravděpodobnost deště.

Tým Hyundai využil relativní blízkosti své základny v Alzenau a jezdci měli možnost otestovat a připravit vozy v podmínkách regionu Vosges, kde se rally příští víkend pojede. Cíle týmu zůstávají stejné. Sbírat zkušenosti a informace pro další rozvoj. Zároveň však tým pokukuje po umístění v elitní pětce, vzhledem ke zkušenosti svých jezdců s asfaltovým povrchem.

Týmový šéf Michel Nandan poznamenal: „Francouzská rally pro nás bude další skvělou příležitostí posunout se dál a pokračovat v získávání zkušeností v naší premiérové sezóně. Na asfalt jsme o něco více připraveni a máme tak možnost rozšířit naše dosavadní zkušenosti. Víme, že to nebude snadné, zvláště kvůli proměnlivému počasí, a bude hodně záležet na správném výběru pneumatik. Vítáme zpět do týmu Daniho a Bryana, kteří společně s naší jedničkou Thierry Neuvillem představují velmi silnou sestavu a mají šanci uspět.“

Na týmy čeká více než tři sta kilometrů v krásném prostředí Alsaska. Francouzská rally startuje ve čtvrtek slavnostním ceremoniálem v centru Štrasburku a pokračuje v pátek sedmi etapami v okolí Bas-Rhin a Vosges. Závěr je plánován na neděli 5. října.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!