Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 10. 2014 19:36 − 3807× − 0

Ogierův den blbec způsobil vadný senzor

Ve Francii měl Sebastien Ogier získat svůj druhý mistrovský titul s vozem WRC, ale místo toho si prožil hodně nepovedenou etapu.

Ve druhé rychlostní zkoušky ztratil s největší pravděpodobností Sebastien Ogier šance na to, aby byl korunován Mistrem světa se své domovině, protože vadný senzor v převodovce byl odpovědným za ztrátu výkonu jeho Pola WRC, které nejelo na maximum. To jej stálo přes čtyři minuty času a aby den blbec byl dokonán, tak před RZ3 inkasovala francouzská posádka na své konto další čtyři minuty penalizace, za předčasný příjezd do časové kontroly, čímž se dvojice Ogier – Ingrasia propadla na 62. místo a před poslední RZ pátku se aktuálně pohybuje na 33. příčce.


Foto: wrc.com

K Ogierově technickému problému více informací přinesl Jost Capito, šéf týmu: Problém na druhé rychlostní zkoušce byl způsoben senzorem zařazené rychlosti. Dával motoru špatné informace, což znamenalo, že Seb neměl výkon, pokud neměl plyn sešlápnutý naplno. Je to problém, se kterým jsme se ještě nesetkali, takže jednotku pošleme na další analýzu. V servisu jsme vyměnili senzor a preventivně také převodovku."

Šéf konstruktérského mistra roku 2014 také ozřejmil, co stálo za penalizací, kterou posádka obdržela před RZ3. "Mezi těmi dvěma zkouškami neměli žádný čas, v průběhu RZ2 Julien kontroloval manuál a zkoušel displej v autě a stejně tak na přejezdu. Druhá RZ byla zpožděná o čtyři minuty a oni tohle zpoždění nezapočítali při příjezdu k RZ3," říká k penalizaci Jost Capito a pokračuje, "pokud jsou to čtyři nebo osm minut, tak už to není velký rozdíl, takže si myslím, že jsou oba rádi, že se oba incidenty udály v jedné soutěži a ne při dvou. Julien ví, že nedělá chyby, ale chyba se za těchto okolností může stát. Nemusím mu nic říkat, protože on je ten typ, který je nejvíce naštavný sám na sebe."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!