Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 10. 2014 21:11 − 2076× − 0

Latvala na nejlepší cestě k vítězství ve Francii

Jari-Mati Latvala si dnes počínal poměrně jasně a navýšil svůj náskok na čele Francouzské rally.

Druhou etapou dnes pokračovala Francouzská rally a na programu bylo sedm rychlostních zkoušek z nichž se šestice odjela na klasických úsecích a na závěr dne byla naplánovaná speciálka s názvem Mulhouse. V pozici vedoucího jezdce vstupoval do druhého dne Latvala, který si z pátku nesl náskok osmi sekund na Mikkelsena. A jak ukázala trojice úvodních sobotních testů, Fin se nejspíše nejlépe vyspal a vyhrál všechny tři měřené testy sekce, čímž po RZ10 navýšil náskok na Nora na necelou čtvrt minutu. Další půlminutu pak ztrácel třetí Meeke.


Foto: best of rallylive.com

Po servisu zajel i následující test nejrychleji Latvala a teprve v rychlostních testech s pořadovým číslem 12 a 13 vyhrál někdo jiný, když si dva nejlepší zkouškové časy připsal Ogier. Ten se snažil postupovat pořadím co nejvíce vzhůru po nepovedeném včerejšku a zkoušku před koncem etapy držel 18. pozici. Poslední test dne – RZ14 zajel nejlépe opět Latvala a jeho náskok na čele se po sobotě ustálil na 28 sekundách, které má k dobru na značkového kolegu Mikkelsena. Ten si také udržoval konstantní náskok na třetího Meeka, který byl povětšinou nejrychlejším ze zbytku světa a tím, kdo byl VW nejblíže. V průběhu druhé etapy se nic neměnilo na čtvrté příčce Sorda, který si jel svoje a pouze nepatrně v desetinách na kilometr prohluboval svou ztrátu na třetího Meeka.

Ohrožení Španělovy čtvrté pozice však začíná představovat Kubica, který se nejprve dostal před Ostberga a následně téměř smazal Sordův náskok a od čtvrté příčky nyní Poláka dělí devět desetin. O post nejrychlejšího Fordu tím přišel Hirvonen, jenž je nadále šestý a má komfortní náskok jedné minuty na sedmého Ostberga, jehož ztrátu na Fina však způsobila penalizace za pozdní příjezd do časové kontroly. Dvanáct sekund na Norem je Evans, který se dnes dokázal posunout o dvě příčky pořadím výš, půlminuty nazpět pak následuje Bouffier a elitní desítku uzavírá Neuville, který se do TOP 10 dostal na úkor nejrychlejšího soukromníka Prokopa, jemuž patří 11. pozice.


Foto: best of rallylive.com

Pokud jde o podpůrné šampionáty, tak ve WRC2 si nejlépe po dvou dnech vede Gilbert, jenž se do Fiesty R5 vrátil poprvé od červnové Sardinie. Avšak mladý Francouz nemá tak jednoduchou práci, jak by se mohlo zdát, protože Sousa za ním následuje se ztrátou pěti sekund a zítra se bude jistě chtít ještě vrátit do vedení, o které přišel po RZ12. Bezmála dvě minuty na vedoucí dvojici ztrácí Chardonnet s DS3 R5 a odstup dalších jezdců je ještě propastnější. Čtvrtý Tidemand ztrácí 12 minut a pátý Heloise má na vedoucí příčku rovnou 22 minut. Jak by to vypadalo ve WRC3 nebýt JWRC je otázkou, neboť opět se pořadí obou šampionátů prolíná. Ve vedení je Fisher následovaný Camillim a třetí je Lefebvre, kterému na stříbro chybí necelé tři sekundy. Čtvrtý je pak Giordano a pátý Rossel.

Rallye de France – Alsace 2014 po RZ14
1.Latvala J.M. – Anttila M. Volkswagen Polo R WRC2:06:40,4
2.Mikkelsen A. – Floene O. Volkswagen Polo R WRC+28,0
3.Meeke K. – Nagle P. Citroën DS3 WRC+53,7
4.Sordo D. – Marti M.Hyundai i20 WRC+1:41,7
5.Kubica R. – Szczepaniak M. Ford Fiesta RS WRC+1:42,6
6.Hirvonen M. – Lehtinen J. Ford Fiesta RS WRC+1:54,6
7.Ostberg M. – Andersson J. Citroën DS3 WRC+3:04,6
8.Evans E. – Barritt D. Ford Fiesta RS WRC+3:16,8
9.Bouffier B. – Panseri X. Hyundai i20 WRC+3:47,0
10.Neuville T. – Gilsoul N.Hyundai i20 WRC+4:03,7

Kompletní výsledky Francouzské rally najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!