Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
5. 10. 2014 14:15 − 4209× − 0

Václav Pech již pošesté vítězem Rally Příbram

Poslední soutěž Mediasport Mistrovství ČR v rally je dojeta a vítězství si odváží posádka Václav Pech – Petr Uhel.

Dnes bylo na programu posledních šest měřených testů, necelých 59 posledních ostrých kilometrů, které museli účastníci Mezinárodního mistrovství ČR v rally urazit, aby kompletně absolvovali poslední podnik letošní sezóny. Cíl soutěže nám zároveň přinesl odpovědi na dosud nezodpovězené otázky, kterými mimo jiné bylo jméno vícemistra ČR, jméno mistra ČR v klasifikaci 2WD či nejrychlejšího pilota třídy 3 v celoročním zúčtování. Jedno však bylo známo již před startem a to, kdo je mezinárodní mistr ČR, kterým se stal Pech, jenž po pátku vedl i v Rally Příbram.

A na vítězství plzeňské dvojice nezměnila nic ani druhá etapa, kterou již Pech s Uhlem pojali vlažněji, když si kontrolovali náskok před pronásledovateli a vítězství v rychlostních zkouškách povětšinou ponechali Jakešovi, který bojoval s Odložilíkem o celosezónní stříbro. Plzeňané vyhráli jenom RZ14, ale zbylá umístění v TOP 3 jim pohodlně stačila k již šestému vítězství v Rally Příbram. Druhou příčku si z Příbrami odváží Dohnal, pro nějž jde o zopakování nejlepšího výsledku v MMČR, kterého dosáhl před dvěma lety na stejné soutěži. Třetí příčku vybojoval Jelínek pro nějž šlo o teprve druhý letošní dokončený podnik velkého mistráku.

Se ztrátou necelé minuty a půl dokončil na vynikající čtvrté příčce navrátilec Kopáček, který zvítězil v klasifikaci vozů třídy 3. Necelou minutu nazpět byl Trojan, který seděl v autě poprvé od květnové Šumavy. Na šestou příčku vystoupal v průběhu neděle Adolf a toho na sedmém místě následovala nejrychlejší dvoukolka v rukou Petáka. Na osmém místě dokončil Votava, který dokázal o pouhou jednu sekundu předstihnout Smékala. Nejrychlejší desítku uzavřel Kobliha.

A jaké jsou tedy odpovědi na otázky položené v úvodu? Za novopečených mistrem Pechem vybojoval celkovou druhou příčku Jakeš, který byl nejrychlejší v hodnocení druhé etapy a jakékoliv další počítání navíc ukončilo Odložilíkovo odevzdání jízdního výkazu po RZ14. Kroměřížský jezdec i tak vybojoval bronzový post, čtvrtý i přes havárii zakončil sezónu Vlček a na páté místo se díky příbramskému výsledku posunul Jelínek. Ve dvoukolkách udržel vedení Smékal, který si mistrovský post udržel o šest bodů před Koblihou a třetím nejrychlejším dvoukolkářem roku 2014 byl Peták. Ve třídě 3 dokázal vítězství na svou stranu strhnout Votava, pro nějž se jedná o největší úspěch kariéry. Druhý byl tím pádem Tuček a i přes nedokončenou Příbram zůstal na třetí příčce Frycz.

Rally Příbram – pořadí v cíli
1.Václav Pech – Petr UhelMini Cooper S2000 1.6T1:26:28,4
2.Jan Dohnal – Štěpán PalivecPeugeot 207 S2000+52,3
3.Jan Jelínek – Petr MachůŠkoda Fabia S2000+1:31,9
4.Václav Kopáček – Petr PickaSubaru Impreza STi+3:00,3
5.Karel Trojan – Petr ChlupMitsubishi Lancer Evo IX+3:57,3
6.Robert Adolf – Petr GrossŠkoda Fabia S2000+5:00,9
7.Josef Peták – Alena BenešováRenault Clio R3+5:17,2
8.Jan Votava – František SynáčMitsubishi Lancer Evo IX+5:26,7
9.Egon Smékal – Monika HýbnerováCitroen DS3 R3T+5:27,7
10.Adam Kobliha – Karel ŽáčekRenault Clio R3+6:01,6

Kompletní výsledky Rally Příbram naleznete jako obvykle na serveru eWRC-results.com.

Malá poznámka na závěr, všechny výsledky v celosezónním účtování jsou neoficiální do doby než budou zveřejněny národní sportovní autoritou. V tomto článku se jedná pouze o pořadí určené na základě výpočtů autora článku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!