6. 10. 2014 09:42 − 2810× − 5

Stéphane Lefebvre je šampiónem JWRC a míří do WRC2

Jeden z největších francouských talentů si s předstihem zajistil titul juniorského šampióna a okamžitě míří o třídu výš.

Jeden z největších francouských talentů Stéphane Lefebvre si s předstihem zajistil titul juniorského šampióna a okamžitě míří o třídu výš.

Na uplynulé Rallye de France sice dojel mezi juniory po problémech až čtvrtý, ale protože jeho největší konkurenti (hlavně Martin Koči) dojeli ještě hůře, mohl s předstihem na domácí soutěži slavit titul. Do konce už totiž zbývá jediná soutěž ve Walesu a jeho bodový náskok je již nedostižný.

Pro vítěze JWRC byla předem vypsaná odměna v podobě absolvování další sezóny v MS s vozem Citroen DS3 R5 v šampionátu WRC2. A protože Lefebvre zatím se čtyřkolkami žádnou zkušenost nemá, přihlásil se okamžitě na nadcházející Katalánsko s výše zmíněným vozem a předpokládá se, že to samé udělá i ve Walesu.

O tom, že dvaadvacetiletý Lefebvre je veliký talent, svědčí i to, že kromě vítězství v JWRC má nášlápnuto k juniorskému titulu i v ME.

Komentářů celkem: 5
6. 10. 2014 11:52
0 0
No rozhodně na mě dělá větší dojem než Chardonnet
6. 10. 2014 13:20
0 0
Kdyby měla alospon polovina státu Evropy stejny system výchovy talentů jako je ve Francii, to by bylo v MS hej...
6. 10. 2014 13:51
0 0
U nás by musel nejdříve do "kempu", kde mu vysvětlili cca za jeden den naši "odborníci" co a jak a teprve pak by mohl do vozu 4x4....kdepak takové svévolnosti, sednou poprvé do čtyřkolky a rovnou na soutěž MS....
6. 10. 2014 15:00
0 0
Výchova talentů u nás není nic extra. Máme skvělé jezdce, ale takové podpora jako mají třeba právě Lefebvre nebo Chardonnet tu není. Příkladů, kde to u nás kulhá, je dost. Nezbývá než se přiučit.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!