Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
6. 10. 2014 18:56 − 2201× − 3

Kevin Abbring odpočítává chvíle do Rallye du Valais

Holanďanovi se maximálně povedl start na Francouzské rally a už nyní se nemůže dočkat švýcarského podniku ME.

Talentovaný Holanďan Kevin Abbring jezdící letos jako člen továrního týmu Peugeot Rally Academy má za sebou úspěšný start na Rallye de France, která byla 11. podnikem letošní sezóny MS. Stejně jako při soutěžích v Mistrovství Evropy usedl do Peugeotu 208 T16 a počínal si více než zdatně, když se po celou dobu soutěže pohyboval v první polovině druhé desítky a do cíle dorazil jako nejlepší z jezdců nedisponujících speciálem WRC na 14. příčce absolutně s náskokem necelých 40 sekund na vítěze WRC2 Quentina Gilberta.

"Úvodní den jsme za to vzali ve správný čas a to nás dostalo do pozice, ze které jsme byli schopní kontrolovat čelo po zbytek soutěže. Byl jsem velmi spokojený s rozpisem, zejména tím pro nové zkoušky. Samozřejmě jsem nadšený z výsledku, nikoliv jen kvůli mě a Sebovi, ale také kvůli každému v týmu Peugeot Sport Academy. Odvedli skvělou práci. Udržovat naše vedení nebylo vždy snadné, ale povedlo se nám to. Nyní se už nemůžu dočkat startu ve Švýcarsku," hodnotí své povedené francouzské vystoupení Kevin Abbring, který se na alsaské tratě vrátil po čtyřech letech.

Ředitel Peugeot Sportu Bruno Famin k Abbringovu startu doplnil: "Jsme samozřejmě potěšeni, že jsme byli opět schopní ukázat potenciál 208 T16, stejně jako na Akropolis rally. Snad to ukončí naše prokletí v ERC. Jak auto, tak řidič neudělali v Alsasku jedinou chybičku a oba fungovali dle našich očekávání. Kevin pracoval se svým výkonem extrémně chytře." Rallye International du Valais, na kterou se Kevin Abbring již tak těší, je na programu na tři týdny v termínu 23. – 25. října a bude předposledním podnikem ERC.

Komentářů celkem: 3
6. 10. 2014 20:18
0 0
Abbring, obrovský talent. Věřím, že on bude jedním z aktérů boje o ERC titul v následujících sezonách.
6. 10. 2014 20:37
0 0
kamkoli dojede tam udava tempo ... zaslouzi si tovarni sedacku ve WRC .... skoda ze u fauve to tehda nevyslo
6. 10. 2014 21:03
0 0
Sabelt: Moje slova smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!