Kukučka, Trněný a KL Racing na Rallylegend San Marino

Okolie San Marina je od roku 2004 každoročne dejiskom výnimočného podujatia: Rallylegend.

Okolie San Marina je od roku 2004 každoročne dejiskom výnimočného podujatia: Rallylegend privíta už tento víkend neuveriteľných 172 posádok s najrozmanitejšími historickými vozidlami rally. So štartovým číslom 50 sa na štart postaví aj jediná slovenská posádka Tomáš Kukučka/Marek Podobník so Škodou Octavia WRC.

Spolu s nimi bude hájiť farby žilinského KL Racing Rally Team aj niekoľkonásobný účastník Rallylegend – Čech Karel Trněný so spolujazdcom Václavom Pritzlom na Škode Fabia WRC. Medzi slávnymi svetovými šampiónmi a skvelými jazdcami ako Juha Kankkunen, Didier Auriol, Stig Blomqvist, Harri Toivonen, Markku Alen či Armin Schwarz, predvedie moderné vozidlo Volkswagen Polo R WRC aj čerstvý víťaz Rally Francúzska (WRC) – Fín Jari-Matti Latvala.

Až trojdňová súťaž ponúkne posádkam 14 rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou 91,46 km a to v tom najromantickejšom prostredí za hranicami San Marina.

Čo o svojej premiérovej účasti na Rallylegend hovorí Tomáš Kukučka? „Na Rallylegend ideme so Škodou Octavia WRC, s ktorou absolvujeme aj slovenské majstrovstvá. O podujatí mi už dlhšie „spieval“ kolega Karel Trněný, ktorý túto súťaž pozná dôverne. Je tam úžasná atmosféra, davy fanúšikov a množstvo legiend rally športu. Verím, že mi to pridá aj na skúsenostiach. Budeme tam navyše jediní Slováci, čo je dobrý záväzok. Rallylegend je pre mňa tak trochu aj tréning, keďže posledná rally bola pred mesiacom,“ dodáva Tomáš, ktorého 24.-25. októbra čaká aj posledná súťaž slovenského šampionátu – Rally Tatry.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!