9. 10. 2014 19:49 − 2100× − 1

Antoine L’Estage sedminásobným kanadským mistrem

V neposlední řadě startovní rampu přejel Alex Beland, který jako jediný mohl oddálit korunovaci L’Estage mistrem.

Kanadský šampionát se odehrává na šesti soutěžích rozložených od února do listopadu. I když je jeho kalendář tak rozvleklý, přeci jen se najde jeden měsíc, během kterého se odehrávají hned dva podniky najednou. Jedná se o říjen a během něho se posádky šampionátu podívají na západ Kanady, když zbytek mistrovství má svá centra na druhé straně země. Pacific Forest Rally byla první ze dvou západokanadských soutěží a na jejím startu bohužel chybělo několik hodně rychlých jezdců z absolutní špičky včetně Joela Levaca a jeho Mini WRC. Vítěz všech dosud odjetých soutěží Antoine L’Estage na startu nechyběl a jako obvykle se představil za volantem Mitsubishi Lancer EVO X. Hlavního soupeře mu dlouhá léta dělá kanadská stáj Subaru, která podruhé představila novou Imprezu ve verzi 2015. Za její volant i tentokrát usednula nová akvizice týmu Martin Rowe. V neposlední řadě startovní rampu přejel i Alex Beland za volantem Subaru Beast, který jako jediný mohl oddálit korunovaci L’Estage mistrem.

Belanda bohužel už v první etapě zradila technika, když mu u Subaru odešel motor. Obdobný problém jej postihnul i v neděli, ale to už bylo jedno. O tom hlavním rozhodlo jeho první odstoupení. K sedmému titulu, a to tentokrát s obrovským předstihem dvě soutěže před koncem sezóny, to dovedlo L’Estage. Pilot Mitsubishi ale nechtěl na východ Kanady odjíždět „jen“ s titulem, nýbrž i s vítězstvím v Pacific Forest Rally. Rowe se mohl snažit sebevíc, ale na šampióna zatím nestačí. V Subaru ale mohli být maximálně spokojení, když jejich novou techniku už nebrzdily žádné závažné problémy. V podstatě jedinými potíži byly drobná pošramocení karosérie a problémy s výfukem. Posádku Subaru nezbrzdily ani krávy přebíhající přes trať a ta si tak připsala druhé místo v řadě a o stejnou příčku se bude v závěrečné dvojici soutěží utkávat i v rámci celkového hodnocení. Třetí místo po odstoupení Belanda převzal pilot Mitsubishi Lancer EVO IX Hardy Schmidtke, který do něho usednul po takřka roční pauze. V předposlední zkoušce se ovšem vůz zastavil a na bronzový stupínek tak vystoupal pilot nejrychlejší dvoukolky, stařičkého BMW M3 Derik Nelson.

Stav šampionátu: 1. L'Estage 88, 2. Rowe 34, 3. Beland 33, 4. Levac a Vincent 28

Komentářů celkem: 1
10. 10. 2014 02:211
0 0
Subaru Team Canada asi úplně spokojený nebyl, anebo jet dvě RZ na trojku je důvod ke spokojenosti? To STI 2015 je pořád ještě hodně syrový...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!