Do třetice aneb trpělivost úspěch přináší

Jak jistě mnohým neuteklo, již dvakrát hostovala v ADHK Montrago Racing Teamu legenda českého rallyesportu Emil Triner.

Uplynulý víkend patřil 36. Purum Rally Příbram (MMČR), která se již jako tradičně jela jako podnik započítávaný do MMČR.

Jak jistě mnohým neuteklo, letošní rok již dvakrát hostovala v ADHK Montrago Racing Teamu legenda českého rallye sportu Emil Triner, který byl ochoten pomoci se svými letitými zkušenostmi při nastavení vozu. I proto se ADHK Montrago Racing Team dohodl s Emilem na účasti na jeho domácí soutěži, s cílem ověřit, zda změny provedené po Bohemii se pozitivně projeví.

Očekávání se vyplnilo a posádka v novém složení Emil Triner – Veronika Havelková od samého začátku ukazovala, že se s ní musí počítat hodně vysoko (i ve vzduchu) a to nejen ve třídě 6. Sobotní výkon posádky byl korunován šestým absolutním časem v posledním měřeném úseku Nalžovice – Líchovy, který posádce zajistil přenocování na první příčce ve skupině 6, na třetím ve 2WD a na desátém místě absolutního pořadí, s náskokem více než jedné minuty před druhou posádkou třídy 6 ve složení Ondra Bisaha – Petr Píža.

Závodní technika je záludná a nevyzpytatelná, o čemž se mohla přesvědčit i posádka ADHK Montrago Racing Teamu, které se nevyhnul technický problém v podobě částečně poškozeného kostřícího kabelu motoru, který měl za následek problémy se startováním vozu. Posádka se tak několikrát musela zapojit do roztlačování vozu. Na RZ10 tento problém způsobil více než půlminutovou ztrátu a zdramatizoval tak průběh soutěže. V následujícím servisu se mechanikům podařilo závadu najít a odstranit a tak se posádka mohla plně soustředit na svůj výkon k udržení své vedoucí pozice, což se povedlo a posádka EMIL TRINER – VERONIKA HAVELKOVÁ získala poháry za 1. MÍSTO ve skupině 6/R2.

Jiří Mičánek dodává: „Za celý ADHK Montrago Racing Team bych chtěl velice poděkovat Emilovi Trinerovi za jeho nasazení a rady, kterých jsme během podniků s ním dostali mnoho. Velice si vážím projevené důvěry, kterou vložil v náš tým a techniku a doufám, že jsme jeho důvěru nezklamali. Samozřejmě můj dík patří i celému týmu mechaniků pod vedením Martina, protože za těmito výsledky se skrývá i jejich mravenčí práce. V neposlední řadě patří také poděkování našim partnerům SURFIN, ADHK, CZ-EKO a Montrago, bez kterých by se tento projekt nemohl uskutečnit.“

Zkrácená sobotní verze 36. Purum Rally Příbram se jela jako soutěž započítávaná do PČR v rally a i zde měl ADHK Montrago Racing Team svého zástupce a to v posádce Filip Mareš – Jan Hloušek. Výkony této posádky jasně dokazovaly, že provedené změny byly tím správným krokem ke zlepšení chování vozu. Před posledním testem měla vedoucí posádka PČR Filip Mareš – Jan Hloušek téměř minutový náskok před druhým Miloslavem Jirsou na silnějším voze specifikace R3. Bohužel od tohoto zcela zaslouženého výsledku je odstavila prasklá poloosa na posledním měřeném úseku.

Jiří Mičánek dodává: „Samozřejmě i Filipovi patří gratulace za předvedený výkon, který podával po celou sobotu. Myslím si, že i toto byl další pozitivní signál, který hodnotil provedené změny v nastavení auta. Byla by velká škoda, kdyby tento talent nedostal další prostor a proto se budeme v následujících měsících snažit vymyslet nějaké řešení na jeho podporu.“

Již za necelé dva týdny se objeví ADHK Montrago Racing Team na posledním závodě sprintového mistrovství, kde se představí tým ve stejném složení jako v Jeseníkách (Vopatřil, Horák, Mareš) a to i přes fakt, že Martin Vopatřil již s předstihem jednoho závodu má zajištěný titul MISTRa republiky ve třídě 6/R2.

Komentářů celkem: 1
14. 10. 2014 22:191
0 0
Žádná diskuze u Emila? Škoda. Emil je bůh, bez Emila si rallye nedovedu představit. V Příbrami (i když je tu doma) jel parádněsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!