Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
13. 10. 2014 19:20 − 3793× − 4

Neuville by rád Ogiera za týmového kolegu

I když vše naznačuje tomu, že Sebastien Ogier prodlouží smlouvu u Volkswagenu, jednička Hundai by jej ráda viděla v týmu.

Thierry Neuville se nechal slyšet, že pokud by úřadující světový šampion Sebastien Ogier opustil tým Volkswagenu, tak by si užíval tu výzvu, mít za týmového parťáka právě Francouze. Belgičan si myslí, že Ogierův nový kontrakt s německým týmem není doposud dořešený a rád by se s ním poměřil ve stejné technice. Letos byl Neuville jediným stálým pilotem, kterého doplňovali Chris Atkinson, Juho Hanninen, Dani Sordo, Hayden Paddon a Bryan Bouffier a to by chtěl Belgičan pro příští rok změnit, líbilo by se mu mít jednoho stálého kolegu.

"Chci někoho, kdo je silný, potřebujeme dobrou atmosféru v týmu, ale také někoho kdo mě a tým vyzve k tomu, abychom ze sebe dostali to úplně nejlepší, to je cesta, jak se dostat na vrchol," říká Thierry Neuville a pokračuje, "raději bych k sobě někoho na všech 13 soutěží, ne neustále rotovat druhého jezdce. Buď to může být někdo, kdo už v týmu je nebo taky Ogier – pořád s Volkswagenem nepodepsal. Byla by to pro něj divná volba, ale proč ne? Já bych mu v tom nebránil, nemám z něj strach." Toto tvrzení Neuville zakládá na svých výkonech loni s Fiestou, které dle Belgičana ukázaly, že má na to jet s Ogierem.

"Když jsem jezdil s Fiestou, tak jsme měli dobré tempo i v porovnání s Volkswagenem. Myslím si, že se s Ogierem mohu rovnat, pokud by přišel do týmu. Možná mi chybí nějaké zkušenosti, ale myslím si, že jsme stejní. A nikoliv jenom my dva. Jsem přesvědčený, že existuje pět až šest jezdců, kteří mají stejnou rychlost, ale rozdílné zkušenosti," uzavírá svou úvahu Thierry Neuville. Samotný Sebastien Ogierem se ke spekulacím o svém přestupu vyjádřil již dříve a zdá se velmi nepravděpodobné, že by Volkswagen opustil.

Komentářů celkem: 4
14. 10. 2014 03:361
0 0
smajlík Avšak musím dodať, že si ho pekne doberá. smajlík
14. 10. 2014 10:012
0 0
Nějak z Thierryho začínám cítit frustraci. Chtěl by někoho, kdo posune auto dál, on sám na to nestačí? Chce Ogiera, aby si dokázal, že je to v autě a ne v jezdci? Hmm.
14. 10. 2014 10:553
0 0
Taky jde o překlad, protože stačí u jednoho slovíčka trošku pozměnit význam a může to znít jinak. Thierry má podle mě zdravý sebevědomí a letos krásně nabíral zkušenosti. Pokud se povede přístí generace hjondé(a já pevně doufám, že ano!), může klidně bojovat o mety nejvyšší smajlík
14. 10. 2014 11:014
0 0
No, snažil jsem se samozřejmě smysl Thierryho slov co nejvíce zachovat a v originálu mi nepřišlo, že by měl být nějaký frustrovaný, spíš mi to přišlo tak, jak píše shifty, že si kluk belgická věří a rád by se se Sebem poměřil ve stejné káře. A proč Hyundai? Když ještě Seb Evo II nepodepsal u VW, tak jak říká Thierry, proč ne?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!