Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 10. 2014 11:25 − 3863× − 4

Andres Mikkelsen si chce do konce roku připsat výhru

Norský pilot si do závěru letošní sezóny dává nemalý cíl, kterým je zisk premiérového absolutního vítězství v soutěži MS.

V této chvíli třetí muž klasifikace MS v rally Andreas Mikkelsen by se ve zbývajících dvou soutěžích chtěl pokusit zabojovat o své premiérové vítězství. Vzhledem k tomu, že na čtvrtého má v této chvíli náskok 50 bodů, je prakticky nereálné, aby jej někdo o bronzový post připravil a proto se Mikkelsen rozhodl, že ve Španělské a Welšské rally zkusí ještě trochu přidat na tempu a využít situace, kdy má téměř jisté celkové umístění a necítí tedy na sebe žádný tlak z této strany. Pro Nora bylo navíc motivujícím druhé místo z Alsaska, které mu ukázalo, že je schopen držet tempo i na asfaltu.

"Opravdu moc jsem chtěl získat třetí příčku a to je teď víceméně vyřešeno a tlak při posledních dvou soutěžích žádný nebude. Mohu si jet tak chci, ještě zvýšit tempo a jít do toho trochu šíleně. Bylo by fantastické vyhrát celou soutěž," říká Andreas Mikkelsen a vrací se ještě k Alsasku a množství svých asfaltových zkušeností: "Tohle bylo to nejlepší druhé místo co jsem získal. Zejména když se ohlédnu zpět na loňský rok kde jsem chyběl na asfaltovém Německu a posléze i ve Španělsku."

"Zisk pódia před několika měsíci v Německu byl tak trochu souhrou šťastných náhod, ale v Alsasku jsem se poprvé cítil v kokpito Pola R WRC jistý i na asfaltu. Být schopný držet krok s Jarim-Matim bylo něco speciálního," dodává Andreas Mikkelsen a to, že v posledních dvou soutěžích bude moci jet to, na co se cítí, potvrzuje i Norův šéf Jost Capito: "Samozřejmě, že za vítězstvím může jít. Bude dobré vidět, jak si za tím půjde, jeho první vítězství není daleko, to je jisté."

Komentářů celkem: 4
21. 10. 2014 12:131
0 0
V loni pohodově na získání zkušeností a letos postupně zrychluje. Strašně moc se mně líbí jeho růst, radost pohledět. smajlík Vítězství letos asi neklapne,ale příští rok už výjde si myslím. Každopádně dobrá práce VW, že si tak vychovávají talen.
Ifo
21. 10. 2014 14:292
0 0
No, když se nebude dařit ani Ogierovi ani Latvalovi, tak šanci má ... .smajlík
21. 10. 2014 18:023
0 0
Nemá co ztratit, může to 2x rozstřelit a prakticky stejně skončí celkově třetí.
21. 10. 2014 21:364
0 0
Tak nějak nenápadně nám tu snad roste nová hvězda. Přeci jen, Ogier zatím Loebových kvalit a výkonů nedosahuje, takže je tu šance pro víc jezdců. Jarri letos až na nesmyslnou chybu v německu velmi zdatně sekunduje a Mikellsen zase těžil ze své pozice, kdy nemusel jít za hranu a mohl v klidu pilovat tratě, rozpis, atd....příští rok už sakra kurva doufám, že titul nevyhraje nikdo jménem Sebastien. Nic jiného by tento sport tak moc nepotřeboval.... smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!