24. 10. 2014 15:42 − 1360× − 0

Finále tureckého šampionátu se blíží

Turecký šampionát o prvním listopadovém víkendu zavítá na Kypr, kde se odehraje jeho závěrečný díl.

Turecký šampionát o prvním listopadovém víkendu zavítá na Kypr, kde se odehraje jeho závěrečný díl. O tom uplynulém se ještě soutěžilo na tureckém území na asfaltových úsecích Hitit Rallisi. Lídrem šampionátu se v průběhu léta stal Murat Bostanci, na kterého letos padla milá povinnost dělat jedničku ve stáji Castrol Ford Turkey. Tento post po titulem ověnčené minulé sezóně opustil Yagiz Avci, který nyní sedlá Mini Cooper Super 2000 stáje Tok Sport. Právě on je pro Bostanciho hlavním soupeřem v boji o titul. Do hry se ještě hodlá zapojit Orhan Avcioglu za volantem druhého Fordu Fiesta Super 2000.

Předešlou soutěž Avcioglu vyhrál a oběma svým soupeřům se výrazně přiblížil. V aktuální odjeté soutěži v okolí Ankary ovšem pilot Fordu dobře nezačal, když jej v prvním testu překvapil déšť. Už od začátku soutěže tedy musel stahovat manko 41 vteřin. Na vítězství mohl zapomenout, ovšem umístění na bedně zůstávalo i přes tyto problémy ve hře. Avcioglu se musel na konci rally přetahovat s Fatihem Karou o druhé místo, ve kterém těsně uspěl. Kara mohl být i tak spokojený, dokončit soutěž se stařičkým Fiatem Punto Super 2000 na bedně lze bezesporu považovat za husarský kousek. Ani trochu se Hitit Rallisi nevydařila vedoucímu muži šampionátu Bostancimu, který dojel s velkou ztrátou čtvrtý. První letošní vítězství si při smůle svých nejbližších rivalů konečně připsal Avci a před kyperským finále stáhnul manko v průběžném hodnocení na deset bodů.

Výsledky soutěží tureckého mistrovství naleznete na těchto stránkách.

Stav tureckého šampionátu: 1. Bostanci 113,4, 2. Avci 103, 3. Avcioglu 98,6, 4. Cukurova 82, 5. Yigit 72,4, 6. Soylu 70,6

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!