Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 10. 2014 20:35 − 4108× − 5

Ken Block by se rád zapojil více do MS v příštím roce

V posledních letech Ken Block výrazně omezil starty v seriálu MS v rally, ale příští rok se bude snažit o více absolvovaných soutěží.

Americký závodník Ken Block, který se proslavil zejména svými videi ze série Gymkhana se na právě skončené Katalánské rally po více jak roce vrátil do kokpitu speciálu WRC a absolvoval soutěž MS. Byl to jeho první start od loňské Mexické rally, kde dokončil na 7. příčce absolutně. Letos si z Pyrenejského ostrova odváží 12. místo a chuť do dalších soutěží. I když najít si volný čas na světový šampionát bude pro Američana docela tvrdým oříškem, protože jeho motoristický program pro příští rok je již nyní docela zaplněn plánovanými starty v šampionátu Rally America, rallycrossu, X-Games a při Gymhkana shows. Ale Ken Block se nechal slyšet, že i přes to se bude snažit najít si čas na více startů v MS v rally.

Když měl Block zhodnotit svůj španělský výkon, tak to udělal následovně: "Vím, jak byli soupeři rychlí dříve. Jsou to ti nejlepší jezdci na světě a je vždy působivé, vidět je v akci. Sledovat jak se postupně zlepšuji i já, byla taky zábava," říká Ken Block a pokračuje na téma svého vztahu k soutěžím, automobilové soutěže jsou něčím, co obrovsky miluji dělat a ať se děje, co se děje, musím si jich nechat určitý počet v mém kalendáři, abych si udělal radost. Jsem docela silně vázán v rallycrossu protože ve Fordu a Monster energy do něj ve velkém investovali a chtějí ode mě to nejlepší, co dokážu, takže v tomto seriálu musím startovat," říká Ken Block ke svým závazkům na příští rok.

Zároveň také dodává, že automobilové soutěže se ve svém rozvrhu bude snažit mít vždy naplánovány. "Ale program si doplním o co nejvíce rally, jak jen to bude možné a minimálně jednu nebo dvě soutěže MS do roka. Tou, kde opravdu chci startovat je Finská rally. Byl jsem opravdu zklamaný když se mi tam před několika lety pokazilo auto ještě před průjezdem zkoušky Ouninpohja, takže bych se rád vrátil a dokončil celou soutěž."

Komentářů celkem: 5
29. 10. 2014 03:501
0 0
i takovéhle jezdce MS potřebuje smajlík
29. 10. 2014 06:532
0 0
Souhlasím, jen mě mrzí, že jich v MS spíše ubývá než naopak
29. 10. 2014 07:063
0 0
Zajímavá informace. Každopádně nechci být hnidopich, ale nemělo by správně česky být "Ken Block by se v příštím roce rád více zapojil do MS"? Jak je to nadepsáno nad článkem, mi to zní jako doslovný anglický překlad.
29. 10. 2014 08:464
0 0
Tom_crm, možná jo, přiznávám bez mučení, že jsem tady trochu s tím nadpisem bojovala, aby vyšla délka a zůstalo to, co jsem chtěl, aby tam bylo
30. 10. 2014 11:075
0 0
Rozhodně!smajlíkto hnidopišské není. Též jsem byl nedávno pokárán za pravopis. Navrhl jsem zřídit "jazykový koutek-při ewrc". Zájemci o odborné semináře by se jistě našli. A mám i návrh na lektora(-y).smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!