29. 10. 2014 11:06 − 1927× − 0

Tajenka se jménem portugalského vicemistra rozluštěna

Pedro Meireles si letošní titul zajistil s předstihem a hlavním nábojem závěru sezóny se tak stal boj o pozici vicemistra.

Pedro Meireles si letošní portugalský titul zajistil s pořádným předstihem a hlavním nábojem závěru sezóny se tak stal boj o pozici vicemistra. Na tu si před závěrečnou soutěží, novinkou v kalendáři Rali de Castelo Branco dělala zálusk ještě celá trojice jezdců. Do nejvýhodnější pozice se vítězstvím v předešlé soutěži vyhoupnul pilot Fordu Fiesta R5 Joao Barros. Pouhé čtyři body na něho ztrácel Adruzilo Lopes, kterého ale handicapoval jeho speciál. S produkčním Subaru Impreza STi mohl pomýšlet na velké věci na šotolině, ovšem na asfaltové rally neměl proti svým soupeřům příliš šanci. Třetího do mariáše dělal v závěrečném podniku José Pedro Fontes, který letos se svým Porsche 997 GT3 už vyhrál dva portugalské podniky.

Jistě všichni přihlížející se těšili na strhující souboje této trojice. Namísto rychlosti ale nakonec o zisku pozice vicemistra rozhodovala spolehlivost. Jako první z boje vypadnul Lopes, když ve druhé zkoušce u jeho Subaru odešla převodovka. Hned v následujícím testu řady účastníků rally opustil Barros, který tou dobou vedl. Ve hře o druhé místo v šampionátu se ale ještě udržel, neboť měl z celé trojice na svém kontě nejvíce bodů. V cestě za úspěchem mu ale stál Fontes, který se po Barrosově odstoupení vyhoupnul na vedoucí příčku rally. Už od druhé zkoušky zůstával mimo hru pilot Škody Fabia Super 2000, už jistý mistr Meireles a lídr s Porsche tak měl na druhého Carlose Martinse náskok skoro dvou minut. Na konci rally si Fontes mohl doslova oddychnout, na rozdíl od rivalů jeho Porsche nepostihla žádná technická závada a on tak kromě třetího triumfu v sezóně mohl slavit zisk titulu vicemistra.

Výsledky této rally portugalského šampionátu si můžete prohlédnout na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Meireles 142, 2. Fontes 105, 3. Barros 97,5, 4. Lopes 93,5, 5. Teodósio a Salvi 76

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!