Pohár Pirelli 2014 ve Sprintrally zakončil Vsetín – vítězové

Vsetín byl poslední soutěží, kde se letos bojovalo v Poháru Pirelli ve Sprintrally. I zde známe vítěze a vítězí Vojáček-Voltner.

Rallysprint ve Vsetíně byl v letošním roce poslední soutěží zařazenou do Mistrovství České republiky ve Sprintrally, kde se rozdávaly body a určovalo celkové pořadí v jednodenních soutěžích. Byla to vlastně i vůbec poslední bodovaná soutěž na území české republiky v tomto roce. I přes pozdní a téměř podzimní termín se ale Rallysprint ve Vsetíně odjel za příjemného počasí babího léta, a množství soutěžících posádek i velké množství diváků sledovalo bitvu o titul absolutního mistra ČR ve Sprintrally.

Rozhodovalo se i o celkovém vítězi Poháru Pirelli ve Sprintrally pro rok 2014 a o tom, kdo si převezme finanční prémie za první až páté místo v hodnocení poháru, které pořadatel Poháru Pirelli odměňuje. Celková filozofie Poháru Pirelli, kdy uspět mohou všechny posádky napříč startovním polem, které ve své třídě podávají dobré výsledky, se projevilo i v hodnocení Poháru Pirelli ve Sprintrally pro tento rok. Právě díky skvělým výsledkům ve třídě se na čele hodnocení Poháru Pirelli zcela neohroženě objevila posádka Josef Vojáček – Karel Voltner s Hondou Civic Vti ve třídě atmosférických šestnáctistovek, třídě 9. Ti uspěli jak ve Vsetíně, tak i na dalších soutěžích, kde letos startovali a vítězství v Poháru Pirelli tedy pro rok 2014 patří jim. Od pořadatele Poháru Pirelli si převezmou finanční prémii v celkové výši 50 000,- Kč. Pořadatelé Poháru Pirelli gratulují posádce k tomuto úspěchu.

Druhé místo v hodnocení Poháru Pirelli ve Sprintrally vybojovala dokonce sličná dívčí posádka Martina Daňhelová – Karolína Jugasová startující s Renaultem Clio sport ve třídě 8. Děvčata během celého roku ve Sprintrally dokázala podávat vyrovnané výkony a často dost pozlobit ostatní soupeře. Za druhé místo v Poháru Pirelli jim náleží finanční prémie ve výši 25 000,- Kč. Dařilo se jim i ve Vsetíně, kdy dokončila na bronzovém stupínku vítězů ve své třídě. Gratulujeme!

Celkové třetí místo v Poháru Pirelli míří mezi diesely. Vyrovnané výkony ve třídě a spolehlivost během roku dovedla na bronzový stupeň v hodnocení Poháru Pirelli ve Sprintrally posádku startující se Seatem Leon FR ve třídě 11. Libor Horák s Ivanem Fryčem si za třetí místo v Poháru Pirelli odnesou finanční prémii 15 000,- Kč. Gratulace patří i této posádce. Ve třídě 11 mezi dieselovými vozy ale ještě na chvíli zůstaneme. Tam totiž zůstane i finanční prémie za celkové čtvrté místo v hodnocení Poháru Pirelli. Bratři Bočkové startují také se Seatem Leon FR a často byli i rychlejší než Horák s Fryčem a až Vsetín rozhodl, že skončili až za Horákem s Fryčem.To znamená, že posádka Oldřich a Jiří Bočkové si za své výkony ve Sprintrally zaslouží celkové čtvrté místo v hodnocení Poháru Pirelli a finanční prémii 10 000,- Kč. Poslední ocenění za celkový výsledek v Poháru Pirelli za rok 2014 si vysloužila svými výkony posádka třídy 9 Zbyněk Hrabec – Martin Hlavatý, kteří startují s Hondou Civic Vti. I jim za páté místo v Poháru Pirelli gratulujeme a náleží jim finanční prémie ve výši 5 000,- Kč.

Mistrovsví České republiky ve Sprintrally v letošním roce provázelo až příliš časté rušení soutěží a přesuny termínů, ale i přesto se jednalo o sportovně velmi hodnotné zápolení na tratích rychlostních zkoušek po celé republice. Všem posádkám, které v MČR ve Sprintrally v roce 2014 uspěly, pořadatelé Poháru Pirelli gratulují a věří, že v roce 2015 se na rychlostních zkouškách a v servisních zónách jednodenních soutěží znovu setkáme a posádek, které budou důvěřovat kvalitním, a přitom finančně výhodným pneumatikám Pirelli bude stále přibývat.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz či podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!