3. 11. 2014 21:58 − 3734× − 0

Mikkelsen dojel ve Španělsku sedmý a platil večeři

Andreasu Mikkelsenovi se Katalánská Rally nepovedla. Za vše může jeden defekt.

Andreasu Mikkelsenovi se Katalánská Rally nepovedla. Za vše může jeden defekt. Ten potkal norského jezdce v nejdelší zkoušce soutěže a musel spolu se spolujezdcem Ola Floene měnit kolo na rychlostní vložce. To mělo za následek propad Mikkelsena na 7. příčku celkového pořadí. Před poslední RZ se dokázal propracovat před Thierry Neuvilla, jenže chyba spolujezdce jej vrátila Andrease Mikkelsena na 7. místo.

"Chtěl jsem dojet lépe než na sedmém místě. Nicméně, s výsledkem jsem spokojený. Defekt pneumatiky mě v sobotu stál více jak dvě minuty. Kdyby se tak nestalo, mohl jsem dojet na pódiu. Byla to smůla," řekl Mikkelsen po dojezdu do cíle předposlední soutěže letošního ročníku MS.

"Nakonec nám tedy zbylo bojovat o šesté místo s Thierrym. Bitvu jsme nakonec prohráli, protože jsme přijeli příliš pozdě na závěrečnou rychlostní zkoušku a dostali jsme desetivteřinovou penalizaci. Byla to jen chyba – někdy ji udělám já, někdy Ola. Každý ji může udělat, i on je jen člověk," dodal sympaticky Mikkelsen. Souboj o šesté místo doprovázela i sázka o večeři. Tu tedy nakonec musela norská dvojice zaplatit belgické posádce Neuville – Gilsoul.

Šestadvacetiletý soutěžák je před posledním závodem sezóny – Wales Rally GB – na třetí pozici se 150 body. Třetí příčku má už jistou, nemůže se posunout ani jedním směrem. To by mu mohlo dodat klid na závěrečnou akci letošního roku a mohl by se pokusit o svůj letošní sen – zvítězit v soutěži světového šampionátu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!