9. 11. 2014 23:19 − 1756× − 0

Tureckým mistrem Murat Bostanci

Turecký šampionát o víkendu zakončila závěrečná soutěž, která se poněkud nešťastně odehrála na Kypru.

Turecký šampionát o víkendu zakončila závěrečná soutěž. Ta se odehrála na Kypru a už pouhé toto nešťastné umístění zapříčinilo hodně nízký počet startujících posádek z Turecka. Yagiz Avci vyhrál předposlední podnik Hitit Rallisi a oživil tím své šance na případný zisk titulu. V seznamu přihlášených posádek kyperského finále ovšem jeho jméno k nalezení nebylo a už před startem závěrečného dílu mistrovství bylo jisté, kdo se stal letošním mistrem. Titul i tentokrát zůstal v rukou stáje Castrol Ford, v kolonce jména jezdce ale Avciho vystřídala nová jednička Murat Bostanci. Úspěch týmu v letošní sezóně potrhnul konečným třetím místem druhý jezdec Fordu Fiesta Super 2000 Orhan Avcioglu, který v září získal první vítězství v podniku tureckého mistrovství.

Závěrečný díl šampionátu tedy přišel o svou největší atrakci a v podstatě stál zcela mimo hlavní dění. O vítězství si to tam rozdali jezdci produkčních vozů Mitsubishi Lancer EVO IX Deniz Denner a Fikri Macila s pilotem o pět generací staršího, ovšem v „áčkové“ specifikaci vyvedeného Lanceru. Sadik Bilgimer nikterak nedbal stáří svého vozu a na náročných tratích jej dohnal až k vítězství. Nejsilnější tureckou stáj Castrol Ford prezentovali pouze tři jezdci Fiest R2 Eytan Halfon, Bugra Banaz a Ümit Can Özdemir. První jmenovaný se s tímto vozem dostal na šesté místo.

Výsledky soutěží tureckého mistrovství naleznete na těchto stránkách.

Stav tureckého šampionátu: 1. Bostanci 113,4, 2. Avci 103, 3. Avcioglu 98,6, 4. Cukurova 82, 5. Timur 72,4, 6. Soylu 70,6

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!