6. 11. 2014 10:10 − 2154× − 0

Conrad Euregio Rally – komentář

O víkendu žil takřka celý Benelux rallysportem a kromě Belgie se závodilo i v Holandsku.

O víkendu žil takřka celý Benelux rallysportem. Hlavní pozornost jezdců i diváků byla samozřejmě soustředěna do Belgie, kde se odehrála známá a prestižní Rallye du Condroz, ovšem nezaháleli ani jejich holandští sousedé. Ti se sešli ke svému závěrečnému letošnímu dílu Conrad Euregio Rally a možná i kvůli termínové kolizi s belgickým podnikem startovní listina neskýtala nic moc extra zajímavého. Na druhou stranu počet startujících oproti loňsku klesnul pouze o jedno jediné zúčastněné auto. Nejsilnější vůz na start dovezl Jeroen Swaanen, který letos přezbrojil z Citroënu C4 WRC na Ford Fiesta R5. S ním se poprvé představil na konci září v East Belgian Rally a nyní jej čekal start druhý.

Hned na první zkoušce zajel holandský mistr z roku 2012 nejrychlejší čas. V RZ 2 ovšem všechny trochu překvapil Harry Kleinjan s historickým Porsche 964. Do cíle rally se ovšem Kleinjan nedostal a předčasně tím skončil jeho zajímavý duel s Janem Nijhofem za volantem současného Porsche kategorie GT. Nijhof se nakonec vyšplhal až na podium a nechal za sebou na čtvrté příčce Jana de Winkela za volantem tradičního Renaultu Clio R3. Po odstoupení Kevina Kooijmana ve čtvrtém testu se dostal na druhé místo Ernst Kranenburg s Mitsubishi Lancer EVO VIII a udržel si jej až do cíle. Pro Swaanena ale neznamenal vůbec žádnou hrozbu, ten se mohl porazit jedině sám. Fiesta R5 naštěstí vydržela a někdejší šampión zakončil sezónu nejlepším možným způsobem, vítězstvím.

Konečný stav šampionátu: 1. van Hoof 590, 2. Koenderink 535, 3. van Ballegooijen 440, 4. Toprek 275, 5. Brouwer 260, 6. Heijstek 235

Výsledky podniků zařazených do holandského mistrovství naleznete na ewrc-results.com

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!