5. 11. 2014 19:26 − 3747× − 0

Adria na Dakaru 2015

Slovenský motocyklový maratonec Ivan Jakeš bude na legendárním Dakaru 2015 využívat služeb luxusního obytného vozu Adria Polaris SL.

Slovenský motocyklový maratonec Ivan Jakeš bude na legendárním Dakaru 2015 využívat služeb luxusního obytného vozu Adria Polaris SL. Z rukou Petra Lesáka, ředitele firmy Karavany Sedlčany, od něj dnes převzal klíčky. Importér slovinských obytných vozů se tak stal silným partnerem Ivana Jakeše v jeho cestě za úspěchy v tom nejnáročnějším závodě.

Legendární maraton Dakar, který v Argentině, Bolívii a Chile začátkem příštího roku napíše svůj další ročník, se za účasti slovenského motocyklového závodníka Ivana Jakeše dočká i účasti slovinského obytného vozu Adria Polaris SL. Ten bude tvořit zázemí dakarského týmu KTM, s nímž Jakeš naposledy dosáhl na úžasné čtvrté místo v kategorii motocyklů. Letos se 40letý rodák ze slovenské Myjavy samozřejmě netají ambicemi na “bednu”, k níž má po posledním “bramborovém” úspěchu reálně nakročeno.

Šedo-bílý obytný automobil Adria Polaris SL stojí na podvozku Mercedes-Benzu Sprinter 316 CDi, je vybaven přeplňovaným vznětovým čtyřválcem 2,2 litru o výkonu 120 kW a sílu na zadní kola přenáší přes šestistupňovou automatickou převodovku. “Jen pneumatiky to bude chtít terénnější,” konstatoval při převzetí novotou zářícího obytného vozu nadšený Jakeš, který přípravě na další z vrcholů své kariéry obětoval celý letošní rok. Čtyřmístný obytný vůz kromě sprchového koutu, sporáku s digesotří a grilem, lednice s mrazákem, chemického WC, výsuvné markýzy či střešního panoramatického okna skýtá také nezávislou klimatizaci. “Skvělé! V noci, kdy bývá až 30 °C, se mi s klimatizací teď bude mnohem lépe odpočívat a spát,” pochvaloval si výbavu Adrie Ivan Jakeš. Obytný automobil střední velikosti poskytne maximální komfort řidiči plus třem pasažérům, s celkovou hmotností 3,5 tuny na něj stačí řidičský průkaz skupiny B a netýkají se ho povinnosti platit mýtné či restrikce zákazů vjezdů pro nákladní auta. S celkovou délkou 7,5 metru při manévrování pomáhá parkovací kamera, na “kouli” vůz utáhne 2000 kg a díky výkonnému turbodieselu není problém udržovat dálniční limit 130 km/h. Více než dvoumilionová cenovka odpovídá špičkové kvalitě a výbavě vozu.

Dakar 2015 se za účasti týmu KTM, Ivana Jakeše a obytného vozu Adria Polaris SL uskuteční v termínu 4.-17. ledna 2015 a při svém jihoamerickém putování protne tři státy – Argentinu, Bolívii a Chile. V nesmírně těžkých podmínkách se tak ukáže kvalita a vyspělost špičkových obytných vozů Adria, které se díky padesátileté tradici mohou opřít o skutečně “vychytanou” techniku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!