Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 11. 2014 23:42 − 2907× − 0

Evropští konkurenti ze hry a ve vedení je Sarrazin

Pohled na TOP 10 na Tour de Corse napovídá, že se poslední podnik Mistrovství Evropy změnil ve velkém v přebor francouzských pilotů.

Tour de Corse uzavírá letošní sezónu Mistrovství Evropy a prvních šest měřených testů, ty zároveň tvořily úvodní etapu soutěže, rozhodlo s největší pravděpodobností o posledních zbývajících tajenkách v celkovém umístění. Šestice dnešních rychlostek nabídla 135 ostrých kilometrů, které se odehrály na trojici úseků. Již před startem byla rozřešena hlavní tajenka, tedy jméno Kopeckého nástupce na trůnu pro Mistra Evropy v rally, kterým se letos stal Fin v českých službách – Lappi. Ten přišel o jediného soupeře a zároveň kolegu s tovární Fabií S2000 již při předstartovním testu, protože mladý Němec Wiegand havaroval a jeho škodovka lehla popelem. Tým náhradním speciálem nedisponoval a Wiegand se tak musel obávat o svou druhou příčku na kterou si dělali zálusk Kajetanowicz s Breenem.

Do soutěže nejlépe vstoupila dvojice Francouzů Sarrazin a Bouffier, která se po první erzetě ujala čela a to si po celou dopolední sekci kontrolovala. Mezi oběma jezdci byl minimální rozdíl když do RZ2 vedl Sarrazin, ale po RZ3 se čela probojoval Bouffier, který měl na okruhového pilota k dobru 24 desetin. Na třetí příčce následoval Abbring, který se na bronzový post posunul kvůli technickým problémům Breenovy 208 T16. Avšak Holanďanova ztráta na čelo byla již skoro půl minuty, ale o co více ztrácel na čelo, o to méně měl náskok na čtvrtého Lappiho, který byl zpět o 4,4 sekundy. Na páté příčce se ztrátou tří sekund na Fina jel Camilli s 207 S2000, kterého mnozí považují za jeden z dalších vycházejících talentů francouzského rallysportu. V této době byl ze hry Kajetanowicz, kterého na RZ2 vyřadila poloosa.

Odpoledne si po RZ4 opět prohodili pořadí vedoucí jezdci a když už se zdálo, že Sarrazin začne budovat výraznější náskok na Bouffiera (necelých 14 sekund po RZ4 vinnou Bouffierova defektu), tak ten začal mocně stahovat a po pátku je mezi vedoucí dvojicí rozestup 17 desetin ve prospěch Sarrazina. Za touto dvojicí se odpoledne odehrál další odpad evropanů, když nejprve Breen na RZ5 vzdal boj se svým vozem a kvůli transmisím odstoupil. O pouhou jednu zkoušku dál dojel Lappi, který letos potřetí havaroval a zejména druhou polovinu sezóny si za rámeček nedá a může děkovat zejména kvalitě nových Peugeotů, že se na titul nenadřel víc. Poslední páteční zkouška byla konečnou také pro Consaniho, který stejně jako finský pilot havaroval.

Za vedoucí francouzské duo se dokázal probojoval Abbring, které mu naopak výjimečně vůz funguje, čtvrtý je již Camilli a mezi touto dvojicí je rozestup lehce přes půl minuty. Minutu zpět pak následuje francouzský dvojnásobný asfaltový šampion Maurin. Vzpomenout na dávné doby dává na šestém místě Dumas, který pilotuje zadokolku Porsche 997 atraktivní kategorie GT, sedmý je Magalhaes a toho na osmé příčce následuje nejlepší z našich Tarabus. Aby nebylo v TOP 10 Francouzů málo, tak na deváté příčce jede Leandri, jenž premiérově usedl do Fiesty R5 a nejlepší desítku uzavírá Guglielmi s Cliem R3, jenž logicky vede evropské dvoukolky. Toho v této klasifikaci následuje Crugnola a Reuche. Jméno Crugnola napovídá o nejlepším z juniorů, kterým je právě italský pilot a toho následuje Andolfi a Léfebvre. V produkční kategorii vede Cronin s novým Subaru WRX STi a k radosti českých fanoušků jej následuje Hudec. Tomu však v boji o titul nepomáhá to, že na třetí příčce je jeho největší konkurent Pushkar.

Tour de Corse – po RZ6
1.Sarrazin S. – Renucci J. J.Ford Fiesta RRC1:22:05,4
2.Bouffier B. – Panseri X.Ford Fiesta R5+1,7
3.Abbring K. – Marschall S.Peugeot 208 T16+38,3
4.Camilli E. – Veillas B.Peugeot 207 S2000+1:11,0
5.Maurin J. – Klinger N.Ford Fiesta R5+2:14,2
6.Dumas R. – GiraudetPorsche 997 GT3+2:26,9
7.Magalhaes B. – Magalhaes C.Peugeot 208 T16+2:58,7
8.Tarabus J. – Trunkát D.Škoda Fabia S2000+3:42,4
9.Leandri J.-M. – Gordon F.Ford Fiesta R5+4:20,8
10.Guglielmi P. – Vesperini J.Renault Clio R3+4:56,9

Tour de Corse je možné jako obvykle sledovat online na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!