Tomáš a Břetislav Enge účastníky Setkání mistrů

Z Itálie přijde další hvězda programu XIII. Setkání mistrů. Bude jím showman Paolo Diana s Fiatem 131 Abarth.

  • Skvělí okruhoví závodníci, ale také soutěžení jezdci a legendy českého automobilového sportu Břetislav Tomáš Enge startují na Setkání mistrů.
  • Jméno Enge není třeba na české motoristické scéně příliš představovat, ale existuje snad v Čechách rodina, která zanechala ve světovém a evropském motorsportu hlubší stopu? Břetislav Enge, otec Tomáše Engeho, byl v roce 1981 členem týmu, který získal titul mistrů Evropy v závodech na okruzích s vozem Škoda 130 RS. V roce 1986 byl členem továrního týmu BMW a kromě dalšího získal i tři zlaté volanty. Tomáš Enge je doposud jediným českým závodníkem, který kdy startoval ve Formuli 1. Závodil v prestižních sériích F3000, IndyCar a uspěl i ve slavném závodě 24 hodin Le Mans. Zhruba před deseti lety ale Tomáš Enge velmi hlasitě promlouval i do soutěží rally, kde se opravdu úspěšně zúčastnil několika soutěží i s vozy kategorie WRC. Jeho účast se Škodou Octavia WRC na Setkání mistrů v Sosnové v roce 2003 zůstává stále v paměti fanoušků.

    Při XIII. Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy 22. a 23 listopadu 2014 se objeví jak Břetislav, tak Tomáš Enge v identických historických vozech Opel Kadett C-GT/E 16V Hájek teamu. Nikdo nepochybuje o tom, že tito mistři volantu budou umět diváky na Setkání mistrů správně rozehřát a pobavit. Dojde i na zajímavý souboj otce a syna se stejnými vozy na trati, kdy proti sobě na paralelní trati autodromu v Sosnové pojedou právě Tomáš a Břetislav Enge.

    Více informací o XIII. Global Assistance Setkání mistrů a dalších akcích na autodromu v Sosnové, najdete na www.autodrom.cz a na facebooku.

    Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!