Premiérová sezóna týmu Hyundai se blíží k závěru

Hyundai Shell World Rally je připraven na poslední podnik WRC, který se pojede od čtvrtka do neděle v britském Walesu.

Tým Hyundai Shell World Rally je připraven na poslední podnik série FIA WRC, který se pojede od čtvrtka do neděle v britském Walesu. Za volant tří speciálů Hyundai i20 WRC usednou jezdci Thierry Neuville, Juho Hänninen a Hayden Paddon.

Se základnou v Deeside v severním Walesu je Rallye Velké Británie jednou z nejstarších na celém okruhu WRC. Poprvé se ocitla v kalendáři šampionátu v roce 1973, svou premiéru si však odbyla již v roce 1932. Velšské cesty jsou typické svým rychlým, občas bahnitým a kluzkým povrchem, takže na jezdce je připravena jedna z nejtechničtějších rallye sezóny.

„Rally Velké Británie je velmi náročná a je těžké předvídat, jaké podmínky budou panovat na trati. Může být velmi kluzko nebo mlhavo. Pokud bude přetrvávat nevyzpytatelné počasí, může to být pro Hyundai výhoda. Thierry dosáhl skvělého výsledku v Británii již minulý rok a Hayden je aktuálně ve skvělé formě a neustále se zlepšuje. Myslím, že máme na to, bojovat o přední příčky,“ uvedl šéf týmu Hyundai Michel Nandan.

Třídenní podnik je rozdělen do třiadvaceti rychlostních zkoušek o celkové délce 305 kilometrů a je perfektním zakončením celé sezóny WRC 2014. Slavnostní start je plánován na čtvrtek 13. listopadu, závěrečné etapy pak na neděli šestnáctého.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!