Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
14. 11. 2014 20:09 − 2933× − 0

Andreas Mikkelsen: Snažil jsem se až moc

Místo boje o vítězství skončil Andreas Mikkelsen v příkopu již na druhém rychlostním testu a přišel o veškeré naděje.

Po vítězném shakedownu měl Andreasi Mikkelsenovi poměrně povedený i vstup do soutěže samotné, když první zkoušku zajel ve druhém nejrychlejším času za Sebastienem Ogierem, avšak to bylo zhruba vše, protože již v následujícím testu byl Nor v jedné zatáčce delší a se svým Polem WRC navštívil příkop u trati a tak místo boje s Ogierem a Latvalou o své první vítězství kariéry, putoval do Rally2 a rozloučil se s jakýmikoliv nadějemi na dobrý výsledek v závěru sezóny.

"Snažil jsem si snížit ztrátu na Seba. Již na první rychlostce měl menší krizovku, tak jsem se v druhém testu snažil na něj zatlačit ještě víc, ale asi jsem to trochu přehnal," řekl k rozpoložení ve kterém dnes závodil, Andreas Mikkesen a dodává k havárii, "šel jsem před zatáčkou pozdě na brzdy a zadní část auta se dostala do příkopu. To do něj následně poslalo i předek a poškodil jsem zavěšení na pravém předním kole. S sebou jsem neměl potřebné díly k opravě, takže jsem musel skončit."


Foto: Twitter

Po havárii bylo Mikkelsenovo Polo WRC dopraveno do servisní zóny, kde se na něj vrhli mechanici, aby jej připravili do plné kondice pro zítřejší druhou etapu. "Zítra budeme zpět, opět na to budeme šlapat a pokusíme se získat další poznatky o tratích pro příští roky. Je to velká smůla. Opravdu jsem tu chtěl zajet dobře, pořád jsem si plánovali, že tady tomu naložíme, ale tohle bylo to trochu příliš," uzavírá norský pilot ve službách Volkswagenu Mikkelsen. Onboard z jeho dnešní cesty příkopem lze nalézt v následujícím článku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!