15. 11. 2014 21:59 − 1981× − 0

Henning Solberg se drží ve Walesu v Top10

Zkušený Nor Henning Solberg se se spolujezdkyní Ilkou Minor postavil na start Wales Rally GB doslova na poslední chvíli.

Zkušený Nor Henning Solberg se se spolujezdkyní Ilkou Minor postavil na start Wales Rally GB doslova na poslední chvíli. Daří se mu zatím ale skvěle. I v šestém podniku, který letos v MS absolvuje, je totiž na bodované pozici.

"Je to šílené. Před několika dny jsem nedělal vůbec nic," řekl krátce před startem Britské Rally Henning Solberg. "A pak jsem dostal možnost odjet Rally GB, tak jsme to dali dohromady v rekordně krátkém čase. Poprvé jsem seděl v tomto autě na shakedownu," přiznal starší bratr mistra Světa z roku 2003.


Foto: motorsport.com

V pondělí v noci podepsal Henning smlouvu, že bude na ostrovech používat pneumatiky Pirelli, druhý den ráno už pilně trénoval na šotolinových tratích posledního závodu sezóny. K dispozici dostal Ford Fiesta WRC od Malcolma Wilsona. Tradičně. Netradičně se však jedná o testovací vozidlo s četnými šrámy. Ani to nezastavilo Henninga Solberga od účasti na tradiční ostrovní soutěži. V roce 2011 zde vyrovnal svůj nejlepší výsledek v MS – 3. místo.

"Není to snadné, dělat věci na poslední chvíli a tímto způsobem, ale tak trochu jsem na to zvyklý. Každopádně mám z vozu i ze soutěže zatím dobrý pocit, takže do toho můžeme jít naplno," těšil se před druhou etapou těžké soutěže norský zkušený závodník. Prozatím se drží na 9. pozici a během sobotního dne si připsal dokonce prvenství v RZ Chirk Castle, ocenit musí všichni i další Solbergovi dílčí časy.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!