Mikulášská rally na Sosnové

Dne 6. prosince 2014 se na Autodromu v Sosnové uskuteční netradiční automobilová akce.

Dne 6. prosince 2014 se na Autodromu v Sosnové uskuteční netradiční automobilová akce. Jedná se II. ročník Setkání nejen mistrů (pro jezdce s licencí) a III. závod VII. ročníku Amatér Rallye (AR). Jedná se tedy o dva souběžné podniky, které mají stejnou trať. Nejpodstatnějším rozdílem je, že Setkání nejen mistrů se jede jako mikulášská exhibiční akce, kde mají jezdci možnost svézt sponzory, rodinné příslušníky, nebo například příznivce. Závod Amatér Rallye se pak jede jako řádný podnik tohoto seriálu, kde budou vyhlášeny výsledky, a bodování bude započítáno do seriálu AR. Protože se jedná o dva různé podniky, byla vydána i dvojí zvláštní ustanovení, která připojujeme k tomuto pozvání na setkání přátel rally.

V těchto dnech probíhají poslední přípravy na tento závod včetně vytvoření rychlostní zkoušky tak, aby se využila celá dráha autodromu. Směr tratě povede ve stejném směru, jako všechny uskutečněné zdejší závody (Bohemia rallye, Setkání mistrů atd.) Pokud bude přijatelné počasí, povede trať i přes most. Co je jiné oproti zmiňovaným podnikům? Počet závodních aut na trati a celková délka. Na autodromu bude připravena, polookruhová rychlostní zkouška (start – cíl) o délce 6km, celkový počet RZ 6 s celkovou délkou závodu 36km.

Do každé rychlostní zkoušky, tedy odstartují jezdci:

II. ročníku Setkání nejen mistrů

* volného podniku, který je určený pro účast jezdců s licencí. Pro tyto jezdce bude připraveno exhibiční vystoupení, kdy budou měřeny časy, a po skončení akce obdrží účastníci pamětní plaketu.


K dnešnímu dni máme přislíbenou účast od jezdců:

Břetislav Enge ze Škodou 130LR. Martin Hudec, který překvapí všechny přítomné svým novým speciálem, přestože předpokládáme, že mu bude asi ve speciálu trochu zima. Jirka Petrášek, který pro tento závod vymění svojí Asconu za jiný vůz. Jirka Káňa, také přijede s jiným vozem, dle našich informací by to mělo být Subaru. Určitě se objeví hodně historiků včetně Lady VFTS s kterou startoval Milan Blahout na rallye Příbram. I za volantem tohoto vozu se možná objeví nějaká jezdecká legenda. Pro zasvěcenější netřeba zdůrazňovat, že co jméno, to velký srdcař a bojovník.

III. závod VII. ročníku Amatér Rallye

Závod určený pro amatérské posádky nebo jezdce, kteří se pravidelně, nebo ojediněle zúčastňují seriálu závodů AR, pro jezdce, kteří mají chuť vyzkoušet si své jezdecké umění a schopnosti v posledním měsíci roku 2014.

Pořadatelé této Mikulášské rally v Sosnové zvou jezdce i diváky na tuto poslední motoristickou akci pořádanou týmem Amatér Rallye v kalendářním roce 2014. Pevně věří, že akce přinese hezkou podívanou plnou zajímavých bojů. Zároveň si zde budou moci amatérští jezdci v netradičním setkání porovnat umění své s uměním bývalých i současných mistrů volantu.

Těšíme se na vás dne 6. 12. 2014 v areálu Autodromu v Sosnové u České Lípy.

Setkání nejen mistrů – Zvláštní ustanovení a program závodu

III. závod VII. ročníku Amatér Rallye – program závodu

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!