Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
18. 11. 2014 10:52 − 5252× − 3

Dilema posledního welšského dne Mikka Hirvonena

Wales Rally GB 2014 byla posledním startem Mikka Hirvonena v seriálu MS v rally a poslední etapa mu přinesla těžké rozhodování.

Ve Walesu se s Mistrovstvím světa v rally rozloučil Mikko Hirvonen, který do šampionátu vstupoval před více jak 10 lety jako velmi talentovaný mladík. Vzhledem k tomu, že jeho aktivní kariéra se odehrávala zejména v době Loeba, tak lze jeho čtyři druhá místa v šampionátu počítat za velké úspěchy. A poněkud symbolicky na druhé příčce zakončil Mikko i svou úplně poslední soutěž – Wales rally GB, která se jela minulý týden. Jak však Fin přiznal serveru wrc.com, měl na začátku posledního dne dilema, zda-li se pokračovat v souboji o druhé místo s Meekem a riskovat havárii nebo jet na jistotu a hlídat si bronzový post.

"Nevěděl jsem, co dělat. Opravdu moc jsem chtěl bojovat o druhé místo, ale stejně tak jsem chtěl dojet až do cíle na pódiovém umístění," říká Mikko Hirvonen a pokračuje, "ráno to bylo trochu obtížné, hlavně v servise, kde jsme se loučili se všemi v týmu. Neměl jsem nejlepší rytmus a pocit z jízdy v prvních zkouškách dne, ale nakonec šlo vše dobře."

V nedělním těsném souboji se Kris Meeke k Mikkovi Hirvonenovi dokázal přiblížit až na 16 desetin, pak ale lehce ztratil, aby veškeré jeho snažení utnuly problémy s pneumatikou na předposlední zkoušce. Tím se Fin osamostatnil na druhé příčce s dostatečným náskokem na třetího Ostberga a mohl se soustředit na dovezení auta do cíle. "Moje poslední soutěž nemohla skončit nijak lépe, než soubojem jako tenhle. To je na tomhle sportu to nejlepší, musíte čelit všem těm obtížným podmínkám a přitom bojovat o vteřinky s ostatními jezdci. Z toho, jak se víkend vyvedl, jsem přešťastný," uzavírá loučící se Mikko Hirvonen.

Komentářů celkem: 3
18. 11. 2014 11:28
0 0
děkujeme smajlíksmajlík
18. 11. 2014 11:56
0 0
V neděli jel i na oko hroznou palbu. Jak se rozhodl je z toho naprosto jasné smajlík
18. 11. 2014 19:38
0 0
Mikko bude chýbať.Bol jediný ktorý dlhé roky dokázal konkurovať Loebovi a za to má moj obdiv a uznanie.Dakujeme
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!