Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
20. 11. 2014 13:00 − 4885× − 1

Robert Kubica jedním z adeptů na sedačku u Citroenu

Ohledně budoucnosti Roberta Kubici se vedou dlouhé dohady, kde a zda-li vůbec bude pokračovat a jednu z možností naznačil Yves Matton.

Letošní sezóna byla pro Roberta Kubicu prvním rokem, kdy absolvoval kompletní šampionát Mistrovství světa v kokpitu vozu nejvyšší kategorie, avšak hodnotit jeho působení je nesnadné. Polák sice dokázal ukazovat slibnou rychlost na obou druzích povrchů, ale ta s sebou velmi často nesla nehody a nebýt pravidla Rally2, tak by Kubica mockrát cíl nespatřil. Jak se dnes nechal slyšet šéf Citroen racingu Yves Matton, Robert Kubica je i tak na jeho seznamu několika potenciálních adeptů na pozici v týmu pro příští rok. Pro Poláka by francouzský tým nebyl úplnou novinkou, protože v roce 2013 získal v kokpitu Citroenu DS3 RRC titul mistra světa ve WRC2.


"Vedeme s ním rozhovory ohledně příštího roku. Máme seznam několika jmen a on se na něm nachází," řekl serveru autosport.com Yves Matton na téma Roberta Kubici. Spolu s ním je za možné týmové parťáky Krise Meeka považován letošní pilot Citroenu Mads Ostberg a také Hayden Paddon, který oznámil pokračování v MS s vozem WRC, ale nespecifikoval jeho značku.

"Budeme v MS i když si ještě nejsme přesně jistí, kolik soutěží absolvujeme – doufáme ve start na všech šotolinových podnicích. Měli bychom vědět opravdu velmi brzo," takto svou budoucnost zhodnotil Hayden Paddon, který kromě Citroenu nadále jedná s Hyundaiem a spekuluje se i o M-Sportu, s nímž odjel Katalánskou rally v roce 2013. U Madse Ostberga se pak nabízí zajímavá rošáda s Robertem Kubicou, protože jednou z možností je, že by se Nor vrátil pod M-Sport, když by startoval ve svém týmu jako v roce 2012.

Komentářů celkem: 1
20. 11. 2014 14:311 Upraveno 14:32
0 0
S Robertem Kubicou mi to připomíná situaci s Fernandem Alonsem ve F1. Pořád nic, přitom bychom chtěli znát finální rozhodnutí. Peníze a politika vládne sportu.... :-D . smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!