2. 12. 2014 00:14 − 2948× − 0

Rallye Český Krumlov – až překvapivě dobrá kniha

Pokud přemýšlíte nad dobrou knihou pod vánoční stromeček, může být právě tohle ta správná volba.

Pokud přemýšlíte nad dobrou knihou pod vánoční stromeček, může být právě tohle ta správná volba. Kniha o historii Rallye Český Krumlov z pera autorů Bořivoje Plška a Petra Šulčíka by totiž neměla chybět v žádné knihovničce opravdového rally fanouška.

Když jsem o knize slyšel poprvé, měl jsem pocit, že to bude spíš povrchně napsaná kniha. Něco jako – splácáme něco o každém ročníku, přidáme hafo fotek, aby to dobře vypadalo, vydáme to a budeme mít knihu o naší soutěži. Jsem rád, že jsem se hodně mýlil. Je strašně moc poznat, že s knihou si dali práci nejen oba zmínění autoři, ale také lidé, kteří soutěž pořádají nebo pořádali. Podařilo se jim dát dohromady velmi podrobnou historii krumlovské soutěže s mnoha zajímavostmi. Myslím, že z historie soutěže znám mnoho zajímavých okamžiků a byl jsem tak příjemně překvapen, že jsem tam všechny našel. A kromě toho spoustu dalších!

Kniha není členěna čistě chronologicky, je prokládána i různými odbočkami, třeba o legendárních rychlostních zkouškách. V knize jsou vzpomínky mnoha účastníků a závodníků a samozřejmě i spousta krásných a zajímavých fotek. Nechybí ani přehled nejlepších deseti posádek v každém ročníku a tady je snad jediná menší výtka, protože jako milovník statistik bych v knize rád uvítal i kompletní výsledky všech ročníků. Ale to je jen drobnost, ostatně skoro všechny výsledky si můžete najít zde. Na druhou stranu co je vytištěno, to je dáno…

Ale to je jen malá drobnost, jinak je kniha z mého pohledu vynikající a pokud ji ještě nemáte, mohu ji jen doporučit. Kniha stojí 390 Kč a jak ji získat, to najdete na serveru soutěže zde.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!