Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
3. 12. 2014 00:10 − 4140× − 4

Kevin Abbring by se chtěl vrátit do MS

Talentovaný Holanďan Kevin Abbring si letos prožil sezónu v továrním týmu Peugeotu, ale jeho 208 T16 stíhala řada technických problémů.

Talentovaný Holanďan Kevin Abbring letos předváděl kvalitní výkony, v úvodních sekcích soutěží se obvykle pohyboval na čelních příčkách, ale jeho snažení až příliš často srážela stávkující technika jeho Peugeotu 208 T16. Do cíle dorazil jenom dvakrát – na druhé příčce na Azorech a na konec sezóny bral bronz na Korsice. Právě k této rally se Holanďan vrátil při rozhovoru pro oficiální stránky ERC: "Jelikož jsme letos nedokončili hodně závodů, tak to byl vynikající výsledek a výkon. Samozřejmě, že auta třídy RRC nejsou stejná jako R5 a na těchto cestách jsou mnohem lepší. Ale bylo by pro mě těžké bojovat o vítězství i s vozem RRC, protože šlo o mou osmou nebo devátou soutěž se čtyřkolkou na asfaltu, takže si myslím, že s rally mohu být velmi spokojený."


Foto: www.fiaerc.com

A další otázka směřovala směrem k budoucnosti, protože se může stát, že Peugeot Rally Academy by mohla přijít o oba své současné jezdce, když Craig Breen má ambice vrátit se do MS a stejným směrem se rozhlíží i Kevin Abbring. "Popravdě řečeno, bojuji o sedačku v MS, to je místo, kde chci být. Byl jsem tam v roce 2012 a snažím se nalézt cestu zpět. Nicméně, byl to opravdu povedený rok v ERC s množstvím obtížných a vyzývajících soutěží, kde jsme, doufejme, ukázali náš potenciál a rychlost pro příští rok. Ale možná to taky může být další rok v ERC, zatím nemám jasno," říká ke svým plánům Holanďan.

Za své snažení v průběhu celého roku obdržel Abbring ocenění Colin McRae Flat Out Trophy – jezdec roku 2014 a za toto ocenění je holandský pilot vděčný: "Znamená to pro mě mnoho. Letos jsme ukázali dostatečnou rychlost, ale ne vždy měli štěstí a výsledky, které by podtrhly náš výkon. Toto je pěkné uznání, takže velké poděkování patří celému týmu za jejich skvělou práci v průběhu celé sezóny. Bylo pěkné zakončit sezónu dobrým umístěním" uzavírá Abbring.

Komentářů celkem: 4
3. 12. 2014 06:39
0 0
proč tu nevisí přihlášení do Slušek????
3. 12. 2014 07:42
0 0
Proč by v článku o návratu Abbringa do MS měli viset přihlášení do Slušek???? smajlík
3. 12. 2014 07:52 Upraveno 07:54
0 0
Popravdě řečeno, bojuji o sedačku v MS .. . drzim palce at to u citronu vyjde skoda ze to u VW tehda nevyslo ... ale cekal sem ze uvidim pristi rok na barumce souboj Abbring - Kopecky smajlík skoda ale letos jel na barumce jinou ligu smajlíksmajlík
3. 12. 2014 09:50
0 0
Vzhledem k tomu, že nikdo neví, do jaké míry to auto odcházelo jeho přičiněním (ano, z podstaty to auto tenhle rok byl zmetek, ale nemohlo to být pořád jen cizí zavinění), tak bych být jím byl rád za další rok v ERC. Nikdo z MS za něj asi ruku do vlažný vody nedá.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!