5. 12. 2014 18:01 − 2761× − 0

Slušovický Mikuláš bude pro Martinu a Vlastimila za odměnu

Rally Příbram přinesla dívčí posádce Martina Daňhelová – Karolína Jugasová další cenné zkušenosti s kormidlováním vozu Renault Clio R3.

Ještě jeden start letos absolvují oproti svému původnímu plánu Martina a Vlastimil Daňhelovi. Na sobotní slušovické Mikuláš Rally ale už nepůjde o body, ale spíše o radost ze svezení a o rozloučení s fanoušky i soupeři pro letošní rok. Ale možná už taky o přípravu na úvodní podnik sezóny příští…

Závěr sezóny tradičně obstarávají volné rallysprinty, kde se bojuje spíše o přízeň diváků než o vteřinky. A právě poděkovat za podporu svým fanouškům a sponzorům se vydává do Slušovic i nejrychlejší dáma českých rally Martina Daňhelová, která byla Autoklubem ČR v hodnocení napříč disciplínami vyhlášena také nejlepší ženou automobilového sportu roku 2015. Novopečená sprintová šampiónka třídy 8 pojede se svým mistrovským vozem Renault Clio Sport, na sedadlo spolujezdce vedle ní ale po delší odmlce usedne její soupeř a tatínek Vlastimil Daňhel. „Bude to ale aspoň pro nějakou dobu naposledy,“ vysvětluje jihočeská závodnice. „Už za pár týdnů odstartuji na rakouské Jänner Rallye, kde se vedle mne samozřejmě opět posadí Karolína Jugasová. A tak by to mělo být po celou příští sezónu, která bude pro nás asi dosti nabitá. Sice asi nezbude moc prostoru na závodění v domácích sprintech, nicméně co se týče národního šampionátu, minimálně na čtyřech dvoudenních podnicích bychom se objevit měly.

No a samozřejmě dál platí plán na absolvování několika soutěží Mistrovství Evropy s tím, že se pokusíme získat co největší porci bodů do Ladies´ Trophy. Startovat bychom měly minimálně na čtyřech asfaltových podnicích včetně domácí Barumky, jsme samozřejmě dost limitovány finančními prostředky a státní reprezentační podporu nejspíš nedostaneme. Ale i tak chceme reprezentovat co nejdůstojněji naše fanoušky a sponzory, snad se v Evropě neztratíme. V tuhle chvíli je naše Clio R3 rozebráno, naši mechanici se snaží vyhladit mu všechny oděrky i bolístky a zkrátka jej dokonale připravit na sezónu 2015. Dostane konečně i novou zadní nápravu a také nový lak. Samozřejmě pokud by se našel nějaký sponzor, který by chtěl své reklamy zviditelnit na jeho karosérii, dáme mu šanci – nicméně jinak žádné zásadní změny designu neplánujeme.

Jänner Rallye však odjedeme stejně jako loni s Cliem Sport a i proto startujeme na Mikuláši. Samozřejmě to bude spíš podzimní závod, a tak jej pojímáme víc jako příjemné zakončení sezóny než jako přípravu na rakouskou soutěž. Ale na druhou stranu, za poslední roky sníh na Jänneru také nebyl pokaždé a tak kdo ví, zda právě slušovické cesty nebudou vypadat podobně jako vozovky za měsíc u Freistadtu? V každém případě se s enkovým autem pozvolna loučím a vypadá to tak, že i s tátou pojedeme ve Slušovicích možná naposledy spolu v jednom voze. Takže mikulášský závod bude zejména poděkováním Vlastíkovi za společné závodění, poděkovat chceme samozřejmě i partnerům týmu za jejich podporu. Určitě bude čas i na zamávání našim skvělým fanouškům přímo u trati, kterých si moc vážím za to, že nesledují závody jen doma z gauče a i do chladného počasí se za námi tak často vypraví. Já musím samozřejmě na dálku poděkovat za letošní báječnou spolupráci také Karolíně Jugasové a vzkázat jí, že už se příští sezóny s ní nemůžu dočkat! A těm všem našim příznivcům, kteří nebudou ve Slušovicích, těm přeji také aspoň tímto způsobem příjemné prožití svátečních dní i celého závěru roku 2014. Už teď se na všechny těším i v příštím roce. My se teď radujeme, že jsme naše vytyčené cíle letos splnily – prosím, držte nám tedy palce, aby to vyšlo i napřesrok!“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!