Vlastimil Resl - eWRC.cz
9. 12. 2014 22:44 − 2885× − 0

Závodníci se po roce sejdou u Kepkeho

V restauraci U Kepkeho budou mít příznivci motoristického sportu opět možnost setkat se s automobilovými závodníky.

Rok se sešel s rokem a na sále restaurace U Kepkeho budou mít příznivci motoristického sportu opět možnost setkat se s automobilovými závodníky, podebatovat s nimi a získat autogram či společnou fotografii.

Druhý ročník besedy a autogramiády automobilových závodníků se na sále restaurace U Kepkeho (Koněvova ulice 28, Mladá Boleslav – Čejetice) uskuteční v pátek 12. prosince od 17 hodin. Účast přislíbili mimo jiné držitel tří zlatých volantů a člen týmu mistrů Evropy z roku 1981 Břetislav Enge, letošní evropský šampión divize JuniorBuggy Filip Šmíd, špičkový rallycrosař a autokrosař Otakar Výborný a stříbrný muž absolutní klasifikace sprinterského šampionátu Jan Sýkora. Ten se na předvánoční setkání už moc těší. „Očekávám příjemnou akci. Na všechny kamarády a fanoušky se moc těším, stejně tak i na odpolední návštěvu dětského oddělení Klaudiánovy nemocnice, která bude besedě předcházet. Je symbolické, že hospoda U Kepkeho se nachází přímo u trati jedné z bývalých erzet Rally Bohemia, do jejíhož regionu se vždy rád vracím,“ netají se vřelým vztahem k Mladoboleslavsku pilot, jenž se právě na loňské Bohemii postaral o ostrou premiéru speciálu specifikace R5.

Svoji pozvánku na páteční besedu v Mladé Boleslavi připojují i Motorsport revue, nakladatelství CPress a Michal Forst – autor knihy nazvané Historie české rally. "Akce, kterou organizuje můj kamarád Vlastík Resl, je další šancí ke koupi knížky, v níž jsem se pokusil zachytit atmosféru a hlavní rysy předchozích 70 let historie české a československé rally. Kniha bude při této příležitosti prodávána za zvýhodněnou cenu," slíbil Michal Forst a dodal: „Mým záměrem bylo nabídnout nové generaci fanoušků české rally zajímavou možnost srovnání tváře současného rallysportu s obrazem doby, kdy se nejezdilo tak rychle jako na prahu třetího tisíciletí, ale jezdci se na trať před sebou dívali bočním okénkem a diváci jim přitom hleděli do očí.“

Besedou bude provázet moderátor a dlouholetý motoristický funkcionář Petr Pěnička a chybět samozřejmě nebude dostatek dobrého jídla, pití a dobré nálady. „K jídlu bude dostatek libového guláše a tataráček. Z piv točíme Plzeň, Svijany a klášterskou jedenáctku. Také já už se těším na parádní akci v motoristickém duchu,“ přidává pár vět majitel restaurace U Kepkeho Josef „Kepke“ Němec.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!