Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
9. 12. 2014 16:20 − 8112× − 7

Vrátí se přeci jen Petter Solberg do MS?

Petter Solberg se letos stal mistrem světa v rallycrosse a očekává se, že ve stejné disciplíně bude pokračovat. Nebo ne?

Spekulace o návratu z rallycrossu, což je motoristická disciplína, ve které Petter Solberg dělal první krůčky v motorsportu, zpět do kolotoče mistrovství světa v rally, se objevují de facto od roku 2013, kdy Nor změnil disciplíny. Jak dnes informuje server autosport.com, poslední nefrancouzský mistr světa nyní pracuje na dvou frontách. Jednak hledá partnery, kteří by mu pomohli s obhajobou titulu v rallycrossu, ale také pracuje na možnosti svého návratu do rally. Návrat do soutěží sice Solberg nikdy nevyloučil, ale i tak nastává otázka, na kolik jde zbožné přání fanoušků a jezdce a na kolik o skutečnost. Pilot sám bližší podrobnosti nezveřejňuje.


Petter Solberg – historicky první mistr světa v rallycrosu

"Nějaké věci se dějí a no, návrat je jedna z možností," řekl Petter Solberg k možnosti návratu do MS v rally a pokračuje, "pro příští rok není doposud nic rozhodnuto. Pořád říkám, že bych nikdy neřekl ne, kdy se mě někdo zeptal na návrat do mistrovství světa. Rally je moje srdcovka a navždy bude." Jedno je však jisté již teď, o budoucnosti určitě nenapoví Rallye Monte Carlo, protože ani kdyby chtěl, tak úvodní podnik MS Nor nestihne: "Je docela jisté, že na prvním podniku MS v rally nebudu. Ale dál, kdo ví? Švédsko mám rád a v posledních letech se mi tam dařilo."

Ve Švédské rally, o níž Nor mluvil pilotoval historický Ford Escort, ale není tomu tak dávno, co seděl ve voze WRC. Bylo tomu tak při belgické Rallye Condroz-Huy, kde spolu s Philem Millsen na místě spolujezdce museli kvůli technice odstoupit. A jak Petter Solberg říká, v Belgii se za volantem cítil lépe než dřív. "Nyní se cítím jako mnohem kompletnější pilot. Když jsem startoval na Condroz, tak tento pocit byl silnější, než kdy předtím. To, co jsem dělal poslední dva roky mě donutilo podívat se na vše trochu jiným pohledem. Teď řídím lépe, než kdy dříve." Avšak na to, kde bude svá slova o lepším řízení Solberg prokazovat v roce 2015 si budeme muset ještě počkat.

Komentářů celkem: 7
Ifo
9. 12. 2014 16:551
0 0
Petterovi jsem vždy ze všech závodníků nejvíc fandil, takže bych ho zpět ve WRC chtěl. Ovšem obávám se, že to nebude jednoduché.
9. 12. 2014 19:352
0 0
Petterovi jsem vždy ze všech závodníků nejvíc fandil, a rozhodně jsem byl moc rád, když jezdil WRC, ale tak nějak mi k němu víc sedí rallycross. smajlík
9. 12. 2014 20:353
0 0
Tak pořád o tom Péto nekecej a koukej se vrátit,čekáme na to už 2 roky smajlík
9. 12. 2014 22:094
0 0
prosím vrať se smajlík ty závody už nejsou jako dřív, chci zase fanaticky fandit :D věřim že sponzoři nebudou takovej problém jako před rokem, dvěma, jelikož teď hodně cenově stoupnul a i mediálně je určitě velmi zajímavým smajlík
9. 12. 2014 23:315
0 0
Bylo by to prijemne spestreni ale na bednu by tu urcite nebylo spise jen 4funsmajlík
10. 12. 2014 09:156
0 0
Původně napsal Sabelt
Bylo by to prijemne spestreni ale na bednu by tu urcite nebylo spise jen 4fun


Ono jet 4fun kolikrát vede k lepšímu výsledku než jet 4result...
Zed
10. 12. 2014 23:397
0 0
Bez Seba I., Pettera a Mikka už MS nebude co bylo, i kdyby to platilo jen příštích 5 let. Takže kdykoli někdo z nich pojede, bude to svátek. Co kdyby FIA v rámci svých debilních diskusí o zatraktivnění MS zavedla třeba 100 smajlík bonusových bodů do hodnocení týmů pro toho, kdo nominuje na týmové body někoho z mistrů či vicemistrů světa řekněme 3 roky zpátky, a ten jim dojede do 10. místa absolutně ???
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!