Jarda Tomaštík: Myslel jsem, že je to on!

Mikuláš rally Slušovice již tradičně uzavírá sezónu tuzemských automobilových soutěží a letošní rok nebyl výjimkou.

Mikuláš rally Slušovice již tradičně uzavírá sezónu tuzemských automobilových soutěží a letošní rok nebyl výjimkou. Chybět na domácí akci nemohl pochopitelně ani JT Rally Team.

Mikulášská soutěž je především show, a tak k tomu přistoupil i majitel týmu a letošní spritový mistr republiky Jaromír Tomaštík. „Wrcovou“ imprezu vystřídalo „enkové“ mitsubishi a aby dostálo řádně svého poslání, a sice vozidla hodného pro rallyshow, připravil na něj JT Rally Team i pěkný vánoční polep. Sobi, Santové a Mikulášové se na sněhově bílém voze náramně vyjímali, a tak show mohla začít.

A pravda, že na RZ1 se vsetínský pilot postaral opět, tak jako na poslední erzetě na Pražském Rallysprintu, o největší zážitek přihlížejících diváků, když se mu do cesty postavil znovu balík slámy.

„Chtěli jsme si pořádně zařádit před domácím publikem, takže jsme si vzali do tohoto závodu EVO IX. Měla to být divočina, tím spíše, když můj spolujezdec a partner Petr Maur v rallyovém autě nikdy neseděl, takže jsem chtěl udělat show i pro něj. To se také, myslím, povedlo. Hned v prvním testu jsem viděl zase před sebou ten balík. Myslel jsem, že je to on! Tak jsem si řekl – ty… A už jsme v něm byli…,“ komentuje s humorem svůj další taneček s balíkem slámy Jaromír Tomaštík a dodává: „Ne, samozřejmě to byla moje malá chybka, ale zasmáli jsme se tomu a pak už jsme zase dál lítali bokem, co to šlo. Oba jsme si to moc užili a přesně jak bylo napsáno na autě, chtěl bych popřát lidem hezké svátky, ať si to všichni užijí, jak jen to jde, a budu se těšit na viděnou i v příští sezóně!“

Dalším pilotem z řad JT Rally Teamu, který si přijel užít atmosféru mikulášských Slušovic, byl herec David Suchařípa. Pro něj to byla především rozlučka s Renaultem Clio Sport, který po něm v příští sezóně „podědí“ další kolega z branže Lukáš Langmajer. „My jsme si s Ludvou Karlíkem Slušovice opravdu vychutnali. Jsou tu krásné tratě, především pak erzeta kolem Kopné, i když v tomto podniku byla trochu krátká. Závodiště kolem sudu na stadionu je přímo vhodné pro show, takže jsme si i potáhli rukáv a bylo to fakt moc prima. V penzionu U Minaříků se o nás také krásně starali, fakt paráda. Potěšil mě i Jaromírův design, který odpovídal hlavnímu záměru závodu. Někdo to bere až moc prestižně, někdo jako show, a tak to hlavně má podle mě být. Dostalo se nám pochvaly nejen od přihlížejících diváků, ale i od závodníků, že prý se na nás dalo pěkně dívat, takže v tomto ohledu jsem byl maximálně spokojen a ani se nám ze Slušovic odjíždět nechtělo. Když vše klapne, měl by to pro nás být poslední závod s dvoukolkou a už teď se těšíme na další sezónu, ve které bychom měli přesednout do Subaru Impreza, což pro mě bude hodně zajímavé. Jinak přeji všem, ať si užijí svátky a ať se moc neopijí na Silvestra, což se dělá každý rok, tak co zkusit letos změnu,“ s vtipem sobě vlastním přeje David Suchařípa.

Trojlístek pilotů vsetínského týmu uzavíral Jura Daněk, který se s Hankou Vránskou-Sichovou představil právě v Subaru Impreza, jež bude v příští sezóně nejspíš řídit David Suchařípa. A jak si závod užila smíšená posádka, která spolu jela poprvé? „Pro mě to byl letos teprve třetí start a celkově pátý se čtyřkolkou, takže určitě jsme neměli nějaké ambice na výsledek. Spíše jsme se chtěli jen svézt, protože toto auto je opravdu úžasné. Takže pro nás to byla především zábava, čili cíl jsme si splnili. Děkuji Jaromírovi za možnost pilotovat subaru a přeji všem jen to dobré v novém roce a pokojné svátky,“ závěrem dodává Jura Daněk.

A hezké svátky a vše nejlepší do nového roku Vám přeje i celý JT Rally Team. Děkujeme za podporu a budeme se těšit na shledanou v roce 2015 s velmi zajímavými vozy, do kterých usednou neméně zajímavé posádky.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!