7. 2. 2006 00:00 − 3774× − 83

Onboard video s Romanem Krestou

Podařilo se nám téměř nemožné a díky Romanu Krestovi se můžete podívat na jeho onboard z loňské Rally Monte Carlo.
Aktualizováno: video umístěno na další server

Onboard videa jsou velice oblíbená, z mistrovství světa jich však kvůli vysílacím právům v oběhu na internetu příliš mnoho nenajdete. Nám se však podařilo téměř nemožné a díky Romanu Krestovi se můžete podívat na jeho onboard z loňské Rally Monte Carlo.

Konkrétně jde o rychlostní zkoušku RZ12 La Bollene Vesubie – Sospel (31,19 km) vedoucí přes sedlo Col de Turini. Právě zde slavil Roman první úspěch v barvách Fordu, když tuto erzetu vyhrál.

Video je dlouhé 4:28 (ano, bohužel jde jen o část RZ), je v rozlišení 640 × 480 a velké 55 MB. Ke komprimaci byl použit kodek XviD, jehož nejnovější verzi si můžete stáhnout z www.koepi.org. Video jako již tradičně najdete na stránkách rally.stanis.info, bude zde umístěno minimálně několik týdnů, proto se nemusíte obávat, kdyby vám nešlo stáhnout hned napoprvé. Přímý odkaz na video je

onboard video Romana Kresty – Rally Monte Carlo 2005

nebo klikněte na obrázek

UPDATE: Kvůli problémům se serverem jsem video umístil na server Rapidshare.de, odsud už by mělo jít stahovat bez problémů. Odkaz je zde:

http://rapidshare.de/files/12794442/Roman.Kresta.Focus.WRC04.Monte.Carlo.2005.SS12.Col.de.Turini.640x480.XviD.avi.html



Pro jistotu zde ještě přetiskuji informaci o problémech se stahováním, jak je popsal Shacki:

Hodně z vás si stěžuje, že jim video nejde stáhnout. Pokusím se tedy vysvětlit proč a jak to případně obejít.

Na serveru rally.stanis.info je nainstalován jakýsi modul, který si kontroluje, jak moc stahujete. Nenadávejte za to stanisovi ani mě (Shackimu), my za to nemůžeme. Dal to tam správce serveru, kterému se nelíbil obrovský přenos dat (cca 3–5 TB měsíčně a 200–300 GB denně!!!).

Problém je v tom, že není poznat, kdo konkrétně to video tahá. Omezení je proto vztaženo k vaší IP adrese, respektive k adrese proxy serveru. Pokud tedy sdílíte stejnou proxy adresu s dalšími uživateli a někdo z nich už něco v době nedávné tahal, máte smůlu a musíte čekat určitou dobu závislou na velikosti naposled staženého souboru.

Celé se to dá ale celkem jednoduše obejít. Princip je v tom, že si zvolíte jinou adresu proxy serveru. Seznam volně dostupných veřejných proxy serverů je třeba na adrese www.publicproxyservers.com. Zkuste si proto nastavit dočasně jeden z vypsaných proxy serverů, video stáhnout a pak si nastavit své původní nastavení. Změna proxy serveru se v IE dělá v Nástroje | Možnosti internetu | Připojení. Dole zatrhněte Použít proxy server a vypište vybrané IP adresy a port. Uživatelé Firefoxu a Opery jistě ví, kde se to nastavuje ;-)

Doufám, že teď už se každému z vás podaří stáhnout požadované soubory. Pokud je stále něco nejasné, pište dotazy, pokusím se to vysvětlit.

Komentářů celkem: 83
10. 2. 2006 13:02
0 0
ten onboard není špatnej, ale nechápu co někdo vidí na tom záběru na posádku dvě minuty v tahu... mě to teda nic neříká, druhá část videa je super
Anonym IP:84.242.95.131
13. 2. 2006 08:47
0 0
nejde mi zvuk
14. 12. 2008 23:18
0 0
Jde to ještě někde stáhnout?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!