Ondřej Plšek - eWRC.cz
25. 12. 2014 11:01 − 8182× − 3

Přihlášené týmy do MS 2015

Dobrou zprávou je, že počet továrních týmů zůstává i příští rok stejný.

Den před Štědrým večerem zveřejnila FIA seznam přihlášených týmů do mistrovství světa v rally 2015. Mezi továrními týmu k žádnému velkému překvapení nedošlo a stejně jako letos má seznam čtyři jména. Jedná se o Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team s Krisem Meekem a Citroënem DS3 WRC, ačkoliv původně prosakovaly informace, že tým a vůz se budou jmenovat jen DS. Dále tu je Hyundai Motorsport s Thierry Neuvillem, M-Sport World Rally Team s Elfynem Evansem a Volkswagen motorsport s mistrem světa Sebastienem Ogierem. Uvedené jedničky týmů musí absolovat minimálně deset soutěží, dvojky týmů je pak možné měnit libovolně.

Tři týmy se pak přihlásily jako WRC Teams. S označením FWRT SRL to je italský tým, za který pojede Lorenzo Bertelli. S jednoduchým označením Volkswagen Motorsport II je přihlášeno béčko VW s Andreasem Mikkelsenem. A k radosti tuzemským fanoušků nechybí ani Jipocar Czech National Team, za který by měl závodit Martin Prokop. A protože WRC Teams se mohou přihlašovat až do 20. dubna příštího roku, tak lze počítat i s přihláškou pro Roberta Kubicu, který oznámil účast ve všech podnicích MS 2015.

Komentářů celkem: 3
25. 12. 2014 17:571 Upraveno 17:58
0 0
Velmi dobra zprava!smajlík Mysleno Kubica,viz clanek nize.
25. 12. 2014 18:042
0 0
Sice už malý kluk (bohužel :-D) nejsem, ale na novou sezónu se opravdu těším jako právě ten malý kluk! :-D Odpočítávám poslední dny a pořád jich ještě plno zbývá! :-( . :-D MS v rallye je můj absolutně nejoblíbenější (nejposedlejší) sport!!!! smajlík Jsem závislý a těším se na výsledky z každé rychlostky! Navíc Monte Carlo je má nejoblíbenější soutěž a očekávám tvrdý souboj Ogiera s Loebem! smajlík Oba se budou chtít hoooodně (hlavně i před druhým) předvést! smajlík I když se zde pravděpodobně řádím jen k pár lidem, co semnou budou souhlasit, tak doufám a VELICE si přeji, aby i letos byl Sébastien Ogier opět mistrem světa!!!! smajlík Díky novým pravidlům (čištění trati vedoucí posádkou MS po dobu dvou dnů) očekávám urputný boj až do posledního závodu! smajlík Třeba mě Ogi překvapí a rozhodne o titulu již "mnohem" dříve! smajlík Dokáže jet jako obrovské hovado i první den soutěže a ostatní soupeři jen nevěřícně kroutí hlavou, jak to mohl dokázat.... Snad bude rallye i tento rok v tv na ČT SPORT a jednání výjdou! smajlík Jestli to výjde, tak tentokrát budou sestřihy začínat snad vždycky přesně ve stanovený čas v programu a nedostane přednost "MS ve vyšívání bavlnkou"! :-D
abs
28. 12. 2014 16:353
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!