Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 1. 2015 19:00 − 3914× − 5

Francois Delecour s Porsche jedním z účastníků R-GT Cupu

Na Rallye Monte Carlo se s vozy Porsche představí trojice jezdců a jedním z nich bude legendární Francouz Francois Delecour.

Na úvodním podniku Mistrovství světa v Monaku zažije premiéru R-GT Cup, což je pohár vypsaný pro vozy GT se zadní poháněnou nápravou a jak ukazuje seznam přihlášených, o body si to rozdá trojice pilotů vozů Porsche 911, jmenovitě Marc Duez, Romain Dumas a Francouis Delecour. Posledně jmenovaný Francouz opět usedne do vozu připravovaného renomovaným úpravcem těchto vozů – Tuthill Porsche a bude navazovat na start v Alsasku, který absolvoval v roce 2014. Tam se pohyboval svými časy okolo 20. příčky absolutně, avšak v RZ11 havaroval a putoval do rally2.


Předpokládaný design Delecourova vozu

S druhým Porsche ve Francii startoval Dumas, který svůj vůz nakonec dovezl na 19. příčce a nastínil tak možnosti německého speciálu. Otázkou však je, jak budou značce Porsche chutnat podmínky v Monaku, neboť belgický veterán Duez se při svém loňském startu držel až kolem 40. příčky. Avšak triumf tato značka na Monte Carlu už zažila, i když ten je značně vousatý, jelikož se tak naposledy stalo v roce 1978 zásluhou Jean-Pierra Nicolase.

"Účastnit se R-GT Cupu je fantastická příležitost. Je v něm několik skutečně pěkných soutěží, ale je jisté, že Rallye Monte Carlo z nich bude nejnáročnější. Je velmi důležité, abychom tam zvítězili," říká serveru Autosport.com ke svému startu trojnásobný mistr Rumunska Francois Delecour. V rámci přípravy na splnění tohoto cíle bude v příštím týdnu dva dny testovat ve Francouzských Alpách a i přes to, že na Monte startoval již 18x, nepodceňuje Delecour přípravu ani na start s pořadových číslem 19. "Pomůže mi to získat před startem trochu zkušeností s vozem na tomto typu silnic. Pro tento typ auta bude rally opravdu přetěžká. Porsche je docela široké a některé ze zkoušek jsou úzké a zrádné a také nebudeme mít stejnou přilnavost jako čtyřkolky."


Předpokládaný design Delecourova vozu

A jak se dále nechal Delecour slyšet, je rád, že se práce na shánění budgetu vyplatila a že bude mít opět možnost do Porsche usednout: "Je fantastické, že mohu toto auto znova řídit. Víte, Monte je moje rally a být zde za volantem Porsche 911 je pro mě splněným snem." Pro šampionát R-GT Cup půjde při Rallye Monte Carlo o premiéru a jeho další díly budou psát Ypres rally, Německá rally, Rallye International du Valais a Tour de Corse.

Komentářů celkem: 5
9. 1. 2015 09:44
0 0
Stále nerozumím k čemu to je propagovat Rumunsko v rally, každopadně je dobrě že jede smajlík
9. 1. 2015 10:25
0 0
jemu je uplne jedno ci propaguje rumunsko alebo azerbaidzan, podstatne je ze platia!!! smajlíksmajlíksmajlík a my sme radi ze platia.
9. 1. 2015 12:01
0 0
Původně napsal mikal
Stále nerozumím k čemu to je propagovat Rumunsko v
rally, každopadně je dobrě že jede

Pokus se tomu porozumět takto, zaplať mu kvalitní auto a on bude propagovat Česko. smajlík smajlík
9. 1. 2015 12:33
0 0
Mikal...teda to je naivni otazka nebo konstatovani. K cemu je to tobe netusim, ale zrejme nejsi ta cilova skupina. Jak je obecne znamo, tak rumunsko s francii maji velmi vrele a uzke vztahy potazmo vazby. Politicke, ekonomicke, business. Ne nadarmo jsou to romani. Nehle na to, ze visit romania ho sponzoruje dlouho. S podporou jiz odjel 3 monte s fiestou wrc.janner s 207 a dalsi. Take jezdi rumunsky sampionat. Takze asi proto k tomu to je. Dost francouzu potkas v rumunsku. Add zmineny azerbajdzan tusim sponzoroval cuoqa na monte a jeste jina zemicka mistniho frantika oba jeli 307 wrc je to tak 2008 muselo by se to dohledat.
AGS
9. 1. 2015 18:12
0 0
Nicolas mel tenkrat narychlo pujcene okruhove Porsche od Alemrasu prestavene na soutez, protoze s nim rozvazal Renault - Alpine smlouvu a on startovat chtel. A nikdo neveril v uspech. Monte je Monte, tam muze obstat i Twingo R2 v absolutni desitce pokud vychyta gumy do tech pekelnych podminek. Delecour je starej mazak, mohl by ukazat vsem tu poličku co veze vzadu...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!