Ondřej Plšek - eWRC.cz
8. 1. 2015 21:22 − 2155× − 0

Drive Dmack Fiesta Trophy s minimálními změnami

Druhým rokem bude pokračovat spolupráce Dmacku s M-Sportem, vítěz dostane jako odměnu kompletní sezónu ve WRC2 v roce 2015.

I v roce 2015 bude pokračovat spolupráce Dmacku s M-Sportem. Menší odlišností je název, který je nyní Drive Dmack Fiesta Trophy. K dispozici je šestnáct míst, jezdci pojedou s novými Fordy Fiesta R2 s jednolitrovým turbomotorem; tento vůz byl dnes představen na Autosport International Show. Vozy bude i nadále připravovat M-Sport a přirozeně se pojede s pneumatikami Dmack. Kompletní účast v seriálu vyjde asi na 4 milióny Kč.


Vítěz Drive Dmack Fiesta Cup 2014 Sander Pärn

Celkem je na programu pět soutěží, když boje začnou v Portugalsku, přesunou se na polskou a finskou šotolinu, posléze čeká na jezdce Německo a závěr sezóny bude tvořit Španělsko. A protože zde se jedná o soutěž se smíšeným povrchem, bude se hodnotit etapa na šotolině jako samostatná soutěž a to samé se bude týkat i asfaltové části katalánského podniku.

Jezdcům se bude hodnotit pět výsledků ze šesti, bonusové body se k tomu budou rozdávat za vítězství v rychlostních zkouškách. Nejlepší z nich se může těšit na sedm startů ve WRC2 2016. Vítězem loňského ročníku se stal Estonec Sander Pärn.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!