Jiří Vintr - eWRC.cz
10. 1. 2015 15:28 − 3770× − 0

Dakar pro Martina Macíka končí

Pátá etapa Rallye Dakar výrazně zkomplikovala účast kamionové posádky týmu KM Racing.

Pátá etapa Rallye Dakar výrazně zkomplikovala účast kamionové posádky týmu KM Racing. Na trio Martin Macík jr., Miloslav Janáček a Michal Mrkva dosedla po středečních problémech s turbodmychadlem opět smůla technického rázu. Zadřený zadní diferenciál ve čtvrteční etapě znamenal pro Macíkův tým v konečném důsledku konec na letošním Dakaru.

Pátá etapa byla velmi rozbitá, prašná a rychlá, což se negativně projevilo v tom, že kluci museli už na desátém kilometru měnit prasklou gumu. Díky tréninku to zvládli na výbornou a ztrátu rychle dohnali. Bohužel na 250. kilometru se zadřelo ložisko v zadním diferenciálu a posádka s číslem 525 musela vynechat několik průjezdových bodů, protože měla náhon pouze na přední nápravu. To je v rozporu s pravidly Rallye Dakar.

KM Racing ale absolvoval ještě šestou etapu. V nejistotě a s čekání na verdikt o pokračování v soutěži. „Výsledkem stíhací jízdy je desáté místo a předjetí zhruba pětadvaceti vozů včetně továrních speciálů. Ukázali jsme, že jsme zkušený tým, který na bodování v Dakaru jednoznačně má. Děkujeme za podporu a již nyní začínáme plánovat příští ročník,“ vzkazuje pilot Martin Macík. Jury maratonské soutěže se nakonec rozhodla, že posádka s číslem 525 s LIAZEM v soutěži nemůže dále pokračovat.

„Snažili jsme se alespoň zůstat v závodě s velkou penalizací, ale vedení Dakaru se nakonec rozhodlo, že nemůžeme pokračovat. Je nám to líto, ale Dakar je také o štěstí, a to nám letos nepřálo. Myslím, že jsme si vedli dobře, a kdyby nás nezradila technika, mohlo vše dopadnout jinak,“ sdělil k neradostné události Martin Macík mladší. „Není všem dnům konec, už v tuto chvíli stavíme kamion pro příští ročník a připravujeme projekty, které nám pomohou s podporou startu na příštím Dakaru. Byla to dobrá zkušenost a jsme za ni vděční,“ doplnil Martin.

Opět se ukázalo, jak i nová technika dokáže být zrádná. Když není přáno, není dáno. Posádka Martina Macíka dnes ještě odstartuje do 6. etapy a po dojezdu do cíle Rallye Dakar opustí.

Všechny aktuality z Dakaru budeme průběžně zveřejňovat také na:

www.kmracing.cz

http://www.facebook.com/martinmacikjrdakar

http://www.facebook.com/kmracingteam

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!