Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
15. 1. 2015 23:11 − 2834× − 0

Stéphane Lefebvre: Jänner byla dobrá příprava na Monte

Juniorský mistr světa i Evropy si na Jänner rallye vybral část své odměny za vítězství ve JERC a s Citroenem DS3 R5 bojoval dlouho o TOP 10.

Pokud bychom mohli někoho v loňském roce označit za krále nižších šampionátů v MS a ME, byl by jím bez větších debat talentovaný Francouz Stéphane Lefebvre, který vybojoval juniorský titul jak v kontinentálním, tak světovém šampionátu. Nádavkem k tomu bylo i vítězství v rámci WRC3 a druhé místo v ERC 2WD a není proto divu, že o jezdce projevila zájem automobilka Citroen, v jejichž barvách absolvuje většinu letošní sezóny MS – osm startů s vozem DS3 R5 a několik vystoupení za volantem stejného modelu ve specifikaci WRC. A svou světovou pouť začne již na Monte Carlu, kde usedne do vozu specifikace R5, půjde tedy o stejnou techniku, jíž pilotoval i nedávno v Rakousku na Jänner rallye. Tam bojoval o umístění v TOP 10, ale překročený časový limit při opravě závady jeho vozu znamenal vyloučení ze soutěže, ale i přes to si ze soutěže odnáší pozitiva.

"Ze zkušenosti s DS3 R5 na sněhu jsem si toho odnesl hodně, bylo to opravdu prospěšné. Cesty s těmito náročnými podmínkami byly dobrým tréninkem pro Rallye Monte Carlo. Nemám mnoho zkušeností se čtyřkolkou a ještě méně se sněhem, takže Jänner rallye pro nás byla nezbytností. Pro naši budoucnost bylo důležité najet co nejvíce kilometrů s DS3 R5," říká Stéphane Lefebvre ke svému rakouskému startu a potvrzuje, že to, co si na Jänneru zkusil, se mu bude hodit v Monaku, "samozřejmě, že mi to v přípravě pomohlo. Učili jsme se jízdě při špatné přilnavosti a za různých podmínek – sníh, led, tma a tyto s největší pravděpodobností potkáme i v Monaku. Navíc, v průběhu rally jsme zlepšili nastavení auta, takže teď můžeme do Monte Carla odstartovat za nejlepších okolností."

Kromě již zmíněných startů ve světě by na Lefebvra měly čekat ještě další dva starty v Evropě, konkrétně v Belgii při Ypres rally a na Estonské rally a zejména v Beneluxu by se francouzský pilot chtěl blýsknout pěkným výsledkem. "Pokud jde o naši účast na Ypres rally, jedná se o soutěž blízko mému bydlišti a mám ji obzvláště rád kvůli tomu, že je to rychlá rally s kluzkými cestami. Cílem bude bojovat mezi těmi nejlepšími a znova si zvyknout na asfalt. V případě Estonské rally ještě nevím jestli se jí určitě zúčastníme. Ale pokud ano, půjde pro nás o dobrou přípravu na Finskou rally."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!