Čtvrtý sosnovský MOGUL driving cup v cíli

Uplynulá sobota na autodromu v Sosnové patřila amatérským závodníkům MOGUL driving cupu.

Čtyřka je v případě závodů MOGUL driving cupu v Sosnové zřejmě šťastným číslem. Při sobotních závodech této série pro amatérské závodníky na autodromu totiž do cíle dojeli naprosto všichni závodníci, kteří se na start závodu postavili. Vůbec poprvé v historii závodění MOGUL driving cupu nikdo neodstoupil ani z důvodu technické závady, ani z důvodu havárie. Mokrá a extrémně kluzká trať přitom dávala všem závodníkům z řad amatérů pořádně zabrat a o krizové momenty, které většinou bezpečně skončily v bohatě dimenzovaných únikových zónách autodromu, nebyla nouze. O tom se můžete přesvědčit mimo jiné ve fotogalerii Jana Piláta, kterou najdete na stránkách www.ewrc.cz ZDE

Najít recept na mokrou a uklouzanou trať nebylo vůbec jednoduché a někteří borci vyzkoušeli i několik sad pneumatik, než našli tu správnou volbu pro tento povrch. Dobře obout a nejlépe se vyrovnat s podmínkami na trati se podařilo i jedné ze stálic seriálu MOGUL driving cupu, kterou byl Tomáš Hrazdíra s Mitsubishi Lancer EVO VI. Ten znovu zvítězil v absolutním pořadí i ve třídě 4 a velmi podstatně tak nakročil k zisku absolutního vítězství v letošním roce. Pořadatelé MOGUL driving cupu gratulují k tomuto výsledku. Třída 4, tedy automobily bez OTP nad 1600ccm je také kategorií, kde závodí nejmladší ze závodnické rodiny Semerádů, Petr. Ten s Lancerem EVO IX skončil na druhém místě ve třídě 4 a absolutně na třetím místě. Bronzovou příčku ve třídě vybojoval Lukáš Matěna také s devátou evolucí Lanceru. Nejrychlejším jezdcem s automobilem s OTP nad 1600ccm se v sobotu v Sosnové stal Jan Procházka se čtyřkolkou Subaru Impreza. Tomu patřilo i druhé místo absolutně a ve třídě za sebou nechal Michala Savruka také se Subaru a Jiřího Kratochvíla s Mitsubishi EVO X.

Obdivuhodný výkon v sobotu znovu podal Leoš Hradil s historickou Škodou 1000MB. Ten dokázal dokonale využít koncepce „vše vzadu“ a závodní tisícovku na kluzkém povrchu přivedl do cíle nejen na prvním místě ve třídě 3, tedy bez OTP do 1600ccm, ale i jako nejrychlejší dvoukolku a také jako devátý vůz absolutně. Gratulujeme! Druhý ve třídě 3 v sobotu skončil Lukáš Krupička s Fordem Fiesta ST a třetí Tomáš Ješetický s pohárovým Fordem Fiesta R1. Třídu 1, tedy automobily do 1600ccm s OTP ovládl Marek Hons s Peugeotem 106 S16, druhé místo v cíli patřilo Jiřímu Čermákovi s Hondou CRX. Na třetí místo se dostal Filip Strahal s Fiatem Bravo S1600 EII.

Takový byl uplynulý závod MOGUL driving cupu a jak vypadají průběžné výsledky dva závod před koncem? Absolutní pořadí MOGUL driving cupu po čtyřech odjetých závodech kopíruje i výsledky třídy 4. První místo patří Tomáši Hrazdírovi, druhým je junior Petr Semerád a třetím Lukáš Matěna. Pořadí dvoukolek dominuje Leoš Hradil před Martinem Kdérem a Jiřím Čermákem. Třídě 2 vévodí Daniel Tasáry, druhý je Jiří Kratochvíl a třetí Petr Svárovský. Sériové vozy do 1600ccm ovládá Tomáš Jarosil před Markem Honsem a Filipem Strahalem a třídě 3 dominuje Leoš Hradil před Martinem Kdérem a Radkem Kyptou.

Znovu se v seriálu MOGUL driving cupu bude v Sosnové závodit 14. února. Zajímavá akce pro soutěžící i pro diváky, o níž vás už nyní chceme informovat, se připravuje na neděli 29. března hned po posledním závodě MOGUL driving cupu. Na autodromu v Sosnové se totiž odehraje jarní Setkání mistrů, kde hlavní slovo bude patřit závodníkům amatérských závodů, které doprovodí ale i profesionální závodníci z dalších disciplín motorsportu.

Více informací o dalších akcích Centra kurzů bezpečné jízdy a autodromu Sosnová a o MOGUL driving cupu 2015 včetně přihlášek, propozic, celkových výsledků a kalendáře najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!