Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
21. 1. 2015 15:50 − 5645× − 3

Letos pojede Robert Kubica v MS s vlastním týmem

Do letošní sezóny vstupuje Robert Kubica se svým vlastním týmem, který začal budovat teprve před nedávnem.

Nová sezóna Mistrovství světa v rally je tady a i v roce 2015 nebude na světových tratích chybět jméno Robert Kubica, protože Polák se rozhodl v šampionátu setrvat a zkusit využít zkušeností, které získal v loňské první sezóně za volantem vozu WRC. Značka Polákova speciálu se nemění, nadále půjde o Ford Fiesta RS WRC, ale nově si jej bude Kubica provozovat sám v rámci svého týmu Robert Kubica WRT. Že to s týmem myslí Kubica vážně značí i to, že najal techniky a další potřebné profese a v březnu by se měl celý tým stěhovat do prostor nedaleko sídla italského A-Style, s jehož vozem vyhrál Kubica Monza Rally Show a Bettegův memoriál.


Barvy Kubicovy Fiesty WRC pro rok 2015

"S A-Style úzce spolupracujeme. Naše sídlo a dílna bude nedaleko jejich," říká serveru autosport.com k založení svého týmu Robert Kubica a pokračuje, "bohužel, neměli jsme dostatek času, rozhodnutí o tomto projektu přišlo hodně pozdě. Ale už se mi povedlo získat některé lidi, které jsem znal z dřívějška a hned musím poděkovat mnoha lidem, kteří v posledních dvou týdnech dali velké úsilí do toho, aby se vše připravilo. Tato sezóna bude určitě odlišná. Čeká nás práce – hodně věcí se musí udělat a dostat se na určitou úroveň, aby to fungovalo se samozřejmostí."

"Cílem pro letošek je soustředit se na jízdu samotnou, ale musíme pracovat opravdu tvrdě, zejména na začátku sezóny, který je přesuny z Monte Carla do Švédska a Mexika velmi napjatý." Pro tuto sezónu dochází u Kubicy ke změně dodavatele pneumatik, kdy francouzské Micheliny nahradí italské Pirelli. Důvody dodává polský pilot. "Loni ukázaly působivé výkony a v některých podmínkách mohou fungovat lépe, ale v některých zase ne. Ale v Pirelli mají dost zkušeností a podpora, kterou jsme obdrželi je velmi dobrá. Mít letos takovou podporu je pro mě osobně velmi dobré. Pirelli je významný partner a jeden se už těší na spolupráci v průběhu roku," uzavírá Kubica důvody ke změně dodavatele pneumatik.

Komentářů celkem: 3
21. 1. 2015 18:17
0 0
No pokud bude Robert pokračovat v dosavadních crash testech tak je čeká opravdu hodně práce.Hlavně jeho mechanikysmajlík
21. 1. 2015 19:58
0 0
Tohle je mi velmi sympatické. Posunutí se na soukromý level, de facto k Martinu Prokopovi další soukromník. Bude super sledovat, jestli to nějak promluví do jeho výkonů, zklidnění a podobně.
22. 1. 2015 10:21
0 0
Bylo by super, kdyby občas dojel nějakou soutěž...aby měl Prokop nějaké porovnání smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!