Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
23. 1. 2015 12:29 − 2666× − 3

Sezóna bude napínavá až do konce, říká Ogier

Letošní rok přinesl změny ve startovním pořadí do jednotlivých etap soutěží MS a dle Ogiera to ovlivní boj o titul.

Dvojnásobný světový šampion Sébastien Ogier, který je současně úřadujícím Mistrem světa, se nechal slyšet, že změna pravidla o startovním pořadí do etap bude mít za následek větší otevřenost výsledků a boj o titul se bude vyjasňovat až v poslední třetině sezóny. Z důvodu toho, že vedoucí jezdec šampionátu pojede první na trati jak v úvodní, tak ve druhé etapě, nebude si nikdo schopen vybudovat velký náskok na čele šampionátu a nestane se, že by jeden jezdec všem ostatním výrazně odskočil. “Bude to docela těžké, pokud se vám povede dobře začátek šampionátu, tak pak budete penalizováni startovním pořadím a budete dohánět ztrátu. Ale nakonec, šampionát stejně musí vyhrát nejlepší jezdec s dobrým autem,“ řekl serveru autosport.com Ogier.

“Ale může to být tak, že šampionát se bude rozhodovat v poslední třetině sezóny a jsem si jistý, že toto pravidlo mě bude letos stát nějaká ta vítězství,“ dodává Francouz. K výše zmíněnému se také vyjádřila jednička Hyundai Thierry Neuville, který si myslí, že úvod sezóny – Monte Carlo a Švédsko se mohou stát větší ruletou, protože jezdci mohou jít do většího rizika s tím, že když se něco výsledkově nepovede, nebudou na čele šampionátu a nebudou muset v Mexiku čistit trať a pojedou více vzadu.

S Belgičanovým pohledem na situaci souhlasí Sébastien Ogier: “Nemohu říct, že se nebudu snažit vyhrát úvodní podniky kvůli tomu, abych se vyhnul čištění tratě v Mexiku, to bych nikdy neudělal. Ale rozhodně souhlasím, že se tato strategie může dít. První část sezóny není až tak důležitá jako v minulosti,“ říká úřadující Mistr světa a pokračuje, “pokud rozjedete šampionát až příliš dobře a budete vpředu, budete to odnášet několik dalších soutěží a ve druhé půlce sezóny to pak bude náročnější. Pořád si ale nemůžete nechat ostatní jezdce utéct až moc. Ale pro mě osobně je první třetina šampionátu méně významná než bývala,“ uzavírá Sébastien Ogier a průběh právě se jedoucí Rallye Monte Carlo může napovědět, co ze svých slov Francouz myslel vážně.

Komentářů celkem: 3
23. 1. 2015 16:53
0 0
Trapný a alibistický keci. Dobře ví, že nemá žádnou konkurenci a titul vyhraje znovu, ale je třeba přidat blbý žvásty, jak to bude letos těžký.
23. 1. 2015 19:15
0 0
Tak tohle mě vůbec nenapadlo. Halt člověk se musí pořád učit a pořád je o čem přemýšlet! A na to je potřeba mít znalosti, zkušenosti i čas. ONI vědí ovšem MÓC dobře o čem mluví-když to teď člověk vidí "černé na bílém"! Pořáde se to všechno vyvíjí neuvěřitelným tempem. A jestli tohle pravidlo jen před pár lety nemohlo nic změnit na dominanci MISTRA-pak dneska se věci mají jinak. A myslím, že ne(-jen?) proto, že Ogier(i další případní "nápadníci"...), ještě nedosahují mistrovství a "božské" úrovně MISTRA. Ono se nám to jednoduše všechno dosti vyrovnává... I díky tomu, že rostou(zaplať...) další mladí, nadějní... I díky tomu, že rally je zase na vzestupu a přitahuje další výrobce. Takže "kecy" bych to rozhodně nenazval! Ale to nám ukáže sezona...smajlík
23. 1. 2015 23:33
0 0
Původně napsal juha
Trapný a alibistický keci. Dobře ví, že nemá žádnou konkurenci a titul vyhraje znovu, ale je třeba přidat blbý žvásty, jak to bude letos těžký.


PŘESNĚ. Já myslím, že tyhle keci má VW v popisu práce, když nemaj konkurenci, tak jim zbejvaj už jen ty keci.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!