Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
4. 2. 2015 22:27 − 8104× − 7

Seb Loeb: Nikdy neříkej nikdy, ale asi už nikdy

Užili si fanoušci Seba Loeba v Monte Carlu pohled na jízdu multišampiona po tratích mistrovství světa naposledy?

Devítinásobný světový šampion Sébastien Loeb vidí Rallye Monte Carlo 2015 jako zřejmě svůj definitivně poslední start v MS. Avšak jak ukázal třeba příklad hokejisty Dominika Haška, jeden konec nemusí stačit a může následovat několik comebacků. Ale ze slov jezdce samotného, který při svém jednorázovém startu na letošním Monte až do RZ7 vedl, vyplývá, že to podobně jako Dominator nevidí a pokud by se měl ještě někdy ukázat za volantem soutěžního vozu, nebude tomu tak v Mistrovství světa: "Teď jsem okruhový jezdec. Tohle bylo v zimě, uprostřed mojí sezóny by to nešlo. Takhle mi to vyhovovalo, přijet se zúčastnit Rallye Monte Carlo, soutěž mám rád, líbí se mi atmosféra, no prostě všechno. Ale řeči o dalším comebacku a více soutěžích už nejsou pro mě."

"Nikdy nevíte, taky neříkám, že šlo o mou poslední rally, ale nemyslím si, že by další comeback směřoval do světového šampionátu. Žádný plán ani neexistuje a nikdo o něm ani nemluví. Nikdy neříkám nikdy, ale pro tuto chvíli to je žádná rally," uzavírá poměrně rezolutně rozhodnutý Sébastien Loeb. A plány mimo rallysport s ním má i šéf Citroen racing Yves Matton, který by rád, aby Loeb bojoval o mistrovský titul ve WTCC, kde loni dojel na celkové třetí příčce za dvojicí dalších Citroenů.

"Jeho cíl pro letošek je stát se šampionem ve WTCC. Pro Seba je to velká výzva. Dokázal velké věc: vyhrával v rally, vyhrál Pikes Peak a teď chce být schopný ukázat, že dokáže dělat i něco dalšího," říká Yves Matton a směrem k spekulacím o dalších startech Loeba v rally dodává, "to je otázka, na kterou se ptají všichni, ale nebavili jsme se o tom. Teď to není v plánu, můj plán je s ním něco dokázat v cestovních automobilech. Ale on ví, kde mám kancelář a kdykoliv se mě může zeptat…"

Komentářů celkem: 7
5. 2. 2015 05:59
0 0
řekl naprosto jásné a rozhodné možná smajlíksmajlík
5. 2. 2015 09:51 Upraveno 09:59
0 0
I když rozhodně není můj nejoblíbenější jezdec, tak bych si STRAŠNĚ MOC přál, aby se příští rok vrátil alespoň na jednu celou sezónu a bojoval s Ogierem! smajlík Popularita WRC by ještě mnohem více vzrostla a během roku bychom byli svědky krásných soubojů ➕ jistě i "pikantních" rozhovorů/hlášek atd. Snad se fenomén Loeb tedy vrátí, nebo alespoň pojede Monte jako letos.... Teď mě tak napadá jedna bláznovina - aby ten lišák neměl za lubem vrátit se do WRC třeba s Toyotou! Určitě by mu neřekli ne! Ale vím, je to naprosto "nemožné"! Sébastien vždycky byl, je a BUDE výhradně s Citroënem! Nikdy však neříkej nikdy! :-D Peníze/nová motivace něco dokázat s jinou značkou (i když už nepatří k nejmladším) přece není k zahození! smajlík
5. 2. 2015 10:45
0 0
Spíš je možné, že ho uvidíme v dálkových soutěžích a na Dakaru. Je ale otázka, jak se po letošním fiasku bude dál vyvíjet projekt Peugeotu ...
5. 2. 2015 10:53
0 0
Dakar není pro Loeba.... čistá stopa v písku ?????
5. 2. 2015 11:26
0 0
Ale on ví, kde mám kancelář a kdykoliv se mě může zeptat…" to je pekne smajlík
5. 2. 2015 22:13
0 0
Mužeme jen doufat,že si to jeden z nejlepsich jezdcu na svete jeste parkrat rozmysli a zpestří pár zavodu MS smajlík
6. 2. 2015 09:26
0 0
To je bohužel jediné, co můžeme od Loeba na rallyové půdě v MS očekávat.......
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!