5. 2. 2015 09:10 − 5716× − 6

Netradiční vzpomínka na Rally Deutschland 2006

Rally Deutschland byla v době, kdy můj syn Filip seděl ve Fábii WRC s Honzou Kopeckým, velmi oblíbenou soutěží celého našeho týmu.

Nedávno jsem seděl s přáteli a v diskuzi byla otevřena také záležitost „pejskaři“ se zaměřením na vyměšování jejich miláčků. To mně připomnělo příhodu, po jejímž vylíčení jsem byl „králem večera“. A tak jsem si řekl, že bych mohl trochu odlehčit i stránky našeho oblíbeného rallyserveru, protože ta pejskařská příhoda se přímo dotýká Rally Deutschland 2006.

Rally Deutschland byla v době, kdy můj syn Filip seděl ve Fábii WRC s Honzou Kopeckým, velmi oblíbenou soutěží celého našeho týmu. Soutěž s centrem v historickém městě Trieru na hranicích Německa s Lucemburskem složená ze tří dnů zcela odlišných RZ – vinařské cestičky mezi vinicemi na prudkých svazích údolí řeky Mosely, vojenský prostor s navigačně náročnou motanicí po betonových, šotolinových a hruboasfaltových tankových cestách (diváky milovaných, protože auta mohla být sledována i na několika km trati najednou) a třetí den rychlostky dost podobné našim českým a navíc i s jedním městským okruhem. Německá rally z roku 2006 je významná pro celý český rallysport i tím, že naše posádka dokázala na tomto MS vyhrát absolutně dvě RZ a celkově obsadit i přes určité technické a „pneumatikářské“ problémy 7. místo.

Velmi slavnostní při Rally Deutschland je start celé soutěže v centru Trieru. Trier je starobylé německé město vybudované na zbytcích vojenského tábora římské říše. Po ní zbylo v Trieru mnoho památek, z nichž nejvýznamnější je obrovská pevnost z černého kamene (Porta nigra) a právě u ní je vždy vybudována startovní a cílová rampa pro rally. A protože o start závodu bývá mimořádný divácký zájem, je od rampy přes pěší obchodní zónu města vybudován z mobilních zábran koridor asi 1 km dlouhý. U kovových zábran se z obou stran tísní tisíce diváků, kteří vítají to, že vidí z bezprostřední blízkosti pomalu jedoucí nablýskaná, ještě nepoškozená soutěžní auta, posádky bez přileb s otevřenými okýnky svých vozů. Také členové našeho týmu, kteří nebyli právě pracovně zaneprázdněni, se rádi vmáčkli mezi diváky ke kovovým zábranám.

V roce 2006 se nám povedlo být u zábran docela brzy, ještě nestartovali ani předjezdci a tak jsme měli čas pozorovat okolí. Pohlédl jsem od rampy po odjezdovém koridoru směrem do města a tam byla středem pozornosti dívka, „kočka“ na vysokých podpadcích, v minisukni s maličkou kabelkou na rameni. Zřejmě se nechtěla protlačovat mezi diváky za zábranami a tak si to namířila volným koridorem směrem k rampě zřejmě v očekávání, že někde musí být volný východ z této uličky. Pozornost na ní upřená byla zejména ze strany mužské části diváctva stoprocentní, včetně „hlasových projevů“. Krasavice se však hrdě, bez otáčení nesla podpořena ve své snaze i svým sošným čtyřnohým průvodcem na koženém vodítku. Uprostřed trasy k rampě však pejsek asi přece jen znervózněl tisícovkami diváků a řešil to zakleknutím a přípravou k vykonání „velké věci“. My všichni jsme zpozorněli, leč majitelka pejska přípravu zvládla decentně. Otevřela malou kabelku, pomalu si navlékla igelitové rukavice, rozbalila sáček na psí hovínka a společně s natěšenými diváky očekávala věci příští. Pejsek konečně vyvalil oči a povolil svěrače… …a měl pekelný průjem!! Diváci řvali nadšením, dívka jen trochu zrudla, zbalila sáček i rukavice zpět do kabelčičky a na napjatém vodítku zrychleným krokem táhla svého miláčka vstříc závodním vozům již hučícím na startovní rampě Rally Deutschland.

Všechny příznivce rally i pejsků zdraví a doufá, že všem zlepšil náladu

Pavel Schovánek

Komentářů celkem: 6
5. 2. 2015 10:161
0 0
Hezké odlehčení a hezká vzpomínka na úžasnou dobu, ze které budu žít ve vzpomínkách ještě hodně dlouho. Vzpomínka i podle mě docela hezky zapadla mezi ostatní a blízko umístěné články tady na eWRC...Závěrem snad jen: "Když nejde o život, tak jde o ..."
5. 2. 2015 11:202
0 0
...jako, že blogy stojí za ho*no? smajlík No, je fakt, že se s tím někdy pěkně se*u... smajlík
5. 2. 2015 12:133
0 0
Dost dobrý smajlík Jo, to byly časy - přesně jak píše Mravenecz... smajlík
5. 2. 2015 13:164
0 0
Moc pěkná příhoda, která mi připomněla tehdejší skvělou atmosféru. Jo, to byly krásné časy. Pro připomenutí zkuste mrknout na: http://www.vft-video.com/index.php?act_file=BLOG&method=VIEW_DETAIL&id=1551&blog_typ=3
VFT
5. 2. 2015 22:045
0 0
vzpomínka v podobě videa zde smajlík
http://www.motorsport-kopecky.cz/cz/sekce-video/
10. 2. 2015 21:536
0 0
Pane Schovánek, super vzpomínka..... byli jsme tam osobně, zpívali jsme "hymnu" v depu... v úborech z cz. "vlajek" ,,,, ve vinicích to bylo "peklo" při průjezdu Fábie WRC !!!!! smajlík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!