9. 2. 2015 20:34 − 4339× − 3

Štolfa s Hawlem se chystají na sezónu 2015

Řadou změn prochází česká rally v sezóně 2015. A jestli to byly změny pozitivní, to ukážou teprve nadcházející měsíce.

Řadou změn prochází česká rally v sezóně 2015. A jestli to byly změny pozitivní, to ukážou teprve nadcházející měsíce. První rally odstartuje až v dubnu a ze šampionátů vymizelo Mistrovství ČR ve sprintrally a také Pohár ČR v rally. Místo nich pojedou posádky tzv. Rallysprint sérii a Pohár+. Z velkého mistrovství zmizel statut mezinárodního mistrovství. Zda to byly správné kroky, ukáže až četnost a kvalita posádek ve startovních listinách. A v neposlední řadě je součástí šampionátů i menší počet soutěží než v předchozích letech. Paradoxně nejvíce rally je zařazeno v Mistrovství ČR historiků.

První sezónu absolvovala s nově postaveným vozem Škoda 130 RS v roce 2014 zkušená podkrkonošská posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel. A nevedli si vůbec špatně. „Hlavním cílem sezóny 2014 bylo vůz Škoda 130 RS otestovat v ostrém závodním režimu a pokusit se „vychytat mouchy“ na technice. A to se doufám podařilo,“ přibližuje záměr posádky Jindřich Štolfa. Štolfa vedle eresy usedl ve dvou soutěžích i za volant Škody 130 L a s Renatou Mourkovou úspěšně absolvoval Historic rally Vltava a Rally Bohemia.

Na soutěžích ve Vyškově a na Kopné byla posádka Štolfa – Hawel s vozem Škoda 130 RS nucena odstoupit vždy z čelní pozice pro závady, které nešlo předvídat. Ve Vsetíně byli druzí ve třídě a pátí ve skupině V. I přes problémy se jim dařilo v Pačejově, kde nakonec z beznadějné pozice mohutným závěrem vybojovali čtvrtou příčku. Vynikající soutěž se povedla dvojici Štolfa – Hawel při Rally Příbram. Z hornického města si odvezli tři poháry – za vítězství ve třídě V1 i ve skupině V a neuvěřitelné druhé místo v absolutním pořadí Poháru ČR. Celkově vybojovali ve třídě V1 pro rok 2014 v Poháru ČR bronzovou příčku.

Pro sezónu 2015 prošel vůz Škoda 130 RS důkladnou repasí, kterou provedl osvědčený tým mechaniků v dílně v Kojetíně a bylo na něm provedeno i několik technických vylepšení. Snahou posádky bude prosadit se v jednotlivých soutěžích ve své kategorii opět na medailové pozice. „Děkujeme týmu mechaniků, který tvoří Ing. Pavel Šťastník, Jaromír Juřena, Tomáš Juřena, Zdeněk Spiegl, Tomáš Jež a Zdeněk Konečný, za dokonalou přípravu soutěžního speciálu. Těšíme se, že jejich snahu zúročíme již při první letošní rally, kterou bude dubnová Valašská rally,“ chválí tým spolupracovníků spolujezdec Zdeněk Hawel.

V sezóně 2015 má posádka v plánu starty na sedmi soutěžích. V rámci Rallysprint série odstartují na Valašské rally, Rallysprintu Kopná, Rally Vyškov, Rally Pačejov, Rally Jeseníky a Rally Vsetín. V Mistrovství ČR historických vozů by pak neměli chybět s vozem Škoda 130L na Rally Bohemia. Pokud by se našel nový sponzor, posádka se nebrání startům v dalších vybraných soutěžích.

Komentářů celkem: 3
10. 2. 2015 19:591
0 0
smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
10. 2. 2015 21:342
0 0
Bylo by fajn, kdyby FAS mimo jiných aktivit byl férový v přístupu ke všem generacím a mimo juniorského mistra by vyhlašoval i seniorského mistra ČR....o jednom tutovém kandidátu bych teda věděl....
11. 2. 2015 21:573 Upraveno 21:58
0 0
No na Kopný toho moc Jindra nenajede smajlík. Je přece zrušená!!! Jinak úspěšnou sezónu smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!