10. 2. 2015 09:45 − 2658× − 1

Na Kokořínsku byl suverénní Mráz

V pátek 7. února odstartoval v podvečer ve Mšeně čtvrtý ročník Seriálu Historic.

V pátek 7.února odstartoval v podvečer ve Mšeně čtvrtý ročník Seriálu Historic. Na start se nakonec postavilo 29 posádek. Náročnost soutěže zvyšovala na mnoha místech zasněžená či zledovatělá vozovka, na což některých posádek doplatily většími či menšími šrámy a pro některé z posádek učinila několik úseků nesjízdnými. O tom by pak mohla nejlépe povyprávět posádka Saabu na letních pneumatikách.

Na orientaci nejtěžší večerní etapu vedenou okolím Dubé nakonec zvládla nejlépe posádka Václav Mráz – Hana Zemanová se Škodou 120 před Janem Hudským s Jaroslavem Hořením na Škodě 1100MB, třetí místo pak patřilo posádce Toyoty Celica Karel Vodochodský – Adéla Vlková.

Sobotní dopolední etapa dokonale zamíchala pořadím. Za slunečného počasí zavedla soutěžící do okolí hradu Houska, který si některé posádky prohlédli z větší blízkosti, než měl pořadatel v plánu… Nejlepší orientaci i souhru opět prokázali Mráz se Zemanovou, které násladovali Ondřej Kroutil s Ondrejem Nagym před manželi Pejřilovými na Škodě 110. Celkově pak vedl Mráz, před Kašparem s Janákovou na Austinu Mini, třetí místo pak patřilo Kroutilovi.

Po obědě pak soutěžící vyrazili sbírat trestné body do okolí Kokořína. Nelépe se tentokrát dařilo Hudskému, druhé místo v etapě pak patřilo posádce Aleš Urban – Miroslav Veselý na Audi Coupé GT, třetí místo v etapě pak posunulo na celkovou druhou pozici Kroutila před Kašpara. Celkové vítězství si pak díky velkému náskoku z prvních dvou etap pohlídal Mráz.

Na startu se opět objevilo několik nových posádek, což by mohlo být pro seriál příslibem do budoucna. Seriál bude pokračovat koncem dubna soutěží v Krkonoších. Více informací o této soutěži i kompletní výsledky z Kokořínska naleznete na www.serialhistoric.cz.

Komentářů celkem: 1
19. 2. 2015 18:531
0 0
HANKO A VENCO GRATULUJUsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!