10. 2. 2015 19:36 − 2742× − 0

AmaterRallye chystá novinku

V podstatě očekávané se stalo skutečností, a další i díl Amatér Rallye se pojede v Milovicích.

Po několika jezdeckých a diváckých průzkumech se rozhodlo. V podstatě očekávané se stalo skutečností, a další i díl Amatér Rallye se pojede v Milovicích. Neočekávané ale připravil Milan Blahout. Pro účastníky nachystal zajímavé překvapení. Další podnik seriálu AR se pojede jako dvoudenní rally složená ze dvou samostatných závodů. V sobotu 21.2.2015 je na programu večerní závod, v neděli 22.2. se pak pojede závod klasickou denní formou.


Foto: Jan Pilát

Tato organizační změna přinese i novinky v hodnocení. Rally se rozdělí na dvě samostatně klasifikované sekce. Bodován bude každý závod zvlášť. Díky rozdílným počtům kilometrů bude první den ohodnocen koeficientem 1, druhý koeficientem 2. Pro účastníky je zajímavá i další motivace. Závodníci, kteří se zúčastní obou dnů, mají snížené startovné a získají bonusové body. Opravdovou lahůdkou tak bude možnost vyzkoušet si závodění ve tmě, což je pro každého soutěžního jezdce velký zážitek. Připraveny budou čtyři průjezdy rychlostní zkouškou. Podmínkou pro účast z bezpečnostních důvodů v sobotním závodě jsou funkční světlomety vpředu i vzadu, mohou být použita přídavná světla. Autokrosaři a jiná terénní cháska má tedy povšechně smůlu.


Foto: Jan Pilát

Druhý den je na programu klasických 6 průjezdů, ale na jiném úseku, než sobotní část. Celková kilometráž obou dnů je přibližně 70km v deseti rychlostních zkouškách. To už je opravdu pořádná porce, na které se dá nasbírat opravdu velké množství zkušeností a otestovat své schopnosti. Ty, kteří se rozhodnou přijet vyzkoušet své jezdecké umění již v sobotu, čekají od 15:45 přejímky, a start do prvního úseku je naplánován na 17:45. Po dojezdu do cíle prvního dne je nachystáno hlídané uzavřené parkoviště. V neděli ráno jsou přejímky pro ostatní zúčastněné, kteří přijeli pouze na nedělní část. Účastníci sobotního závodu je již absolvovat nemusí. Nezbytné však je stihnout seznamovací jízdy pro druhou etapu od 7:30. Nocovat je možné přímo na letišti ve vlastních zařízeních, nebo v blízkém penzionu v Milovicích, či v Lysé nad Labem. Blízká věznice Jiřice má po návratu bývalých amnestovaných kapacity vyčerpány.


Foto: Jan Pilát

Veškeré informace k závodu jsou k nalezení na stránkách www.amaterrallye.cz. V případě dotazů však klidně neváhejte kontaktovat přímo Milana Blahouta na telefonním čísle +420 602 233 320. Uzávěrka přihlášek je ve středu 18.2.2015. Přijeďte si změřit své síly a bojovat o body, těšíme se na Vás. Zbývá jen dodat, že jsou známy i termíny dalších závodů, a to 28.3. Bělá pod Bezdězem, 2.5. Litoměřice a 20.6 SOSNOVÁ, kde proběhne i závěrečné vyhlášení AmatérRallye Cup 7. ročníku 2014/2015.

Text: Petr Těšínský a Jan Pilát

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!